نشست سرمایهگذاران مناطق نمونه گردشگری عصر روز ۷ مهر ۱۳۹۸ در سالن فجر وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد.
علیرضا ارجمندی، سرپرست مناطق نمونه و زیرساختهای گردشگری در این نشست با اشاره به تعامل خوب بخش خصوصی و دولتی در مناطق نمونه گردشگری اظهار کرد: «انجمن مناطق نمونه گردشگری در این سالها از رشد و ثبات خوبی برخوردار بوده و این جلسات با همکاری این انجمن برگزار میشود که انشاءالله بتوانیم مشکلات و موانع بخش جنگلی را در این خصوص مرتفع کنیم.»
او افزود: «انجمن سرمایهگذاران مناطق نمونه گردشگری از دولت انتظاراتی دارد که باید در نظر گرفته شود و دولت نیز از انجمن برای رفع موانع و مشکلات انتظارات متقابلی دارد. باید در یک راستا برای توسعه مناطق نمونه گردشگری تلاش کنیم. همچنین برای پالایش مناطق نمونه از انجمن کمک میخواهیم تا به جایگاه خود بهلحاظ تعداد و پروژهای برسد. نظارت و پیشنهادهای سازندهای از انجمن وجود دارد و گزارش این نظارت باید ارائه شود تا بتوانیم شاهد حرکات جدید و فعالیتهای سازندهای در این خصوص باشیم.»
ارجمندی با اشاره به ضرورت برگزاری این جلسات برای رفع مشکلات مربوط به مناطق نمونه گردشگری در جنگلها تصریح کرد: «قرار بر این است تا رئیس سازمان جنگلها را دعوت کنیم تا مسائل و مشکلات را با حضور ایشان حل و فصل کنیم. ما ۲۰ منطقه نمونه گردشگری داریم اما سازمان جنگلها متولی است و وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نقش ناچیزی در این میان دارد. باید ارادهای شکل گیرد که نقش این وزارت در پروژههای گردشگری در جنگلها بیشتر شود. این وزارتخانه متولی پروژههای گردشگری در جنگلهاست و باید قوانین و مقررات خود را دارا باشد. در واقع باید توافق و تعامل معقول بین سازمان جنگلها و وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شکل گیرد.»
او با بیان اینکه متاسفانه اکنون سه منطقه گردشگری گرفتار مشکل با سازمان جنگلها شده و در انتظار فسخ هستند، تاکید کرد: «باید با یک خرد جمعی راه چارهای برای این مشکلات پیدا کنیم و پیشنهادهایی در این خصوص داریم که باید جمعبندی و ارائه شوند. بهعنوان نمونه در کتابچه طرح باید از رویکرد حفاظتی به گردشگری تجدیدنظر شود و با توجه به قراردادی که با سرمایهگذاران بسته میشود، پیشنهاد دادیم که این قرارداد مورد تجدید نظر قرار گیرد. قرارداد فعلی یکطرفه است و باید حقوق سرمایهگذار و وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بهنوعی در آن دیده شود. در بحث نظارت، تصمیمگیری و انتخاب سرمایهگذار و… باید وزارت میراثفرهنگی دخیل باشد.»
ارجمندی با تاکید بر نادیده گرفتن اعیانیها در سرمایهگذاریها گفت: «یکی از مسائلی که شاید اجحاف به سرمایهگذار در این قراردادها باشد، این است که گاه برای اعیانیها صدهامیلیارد سرمایهگذاری میشود ولی سازمان جنگلها فسخ قرارداد میکند و همه آنها از بین میرود. ما خواستار این هستیم که سازمان جنگلها برای اعیانیهایی که ساخته میشوند، یک سند بدهد تا احقاق حق برای سرمایهگذار انجام شود. قراردادهای فعلی نافی حق اعیانی و سرمایهگذار است.»
او افزود: «همچنین از مسائلی که در قرارداد مطرح است و اعتقاد داریم باید مشخص شود این است که رضایت سازمان جنگلها همیشه باید در نظر گرفته شود. تخلف از مقررات سازمان جنگلها جایز نیست اما سلیقهای بودن تصمیمها زمینه سوءاستفاده را فراهم میکند. توصیه ما این است که معیارها مشخص باشد و بقیه باید بتوانند بر اساس این معیارها قضاوت کنند.»
سرپرست مناطق نمونه و زیرساختهای گردشگری در پایان با بیان اینکه جمعبندی این پیشنهادها و مذاکرات در حضور رئیس سازمان جنگلها در دفتر ریاستجمهوری مطرح خواهد شد، بیان کرد: «انجمن سرمایهگذاران مناطق نمونه گردشگری با ماهیت حمایت اعضای خود میتواند این کار را به درستی پیش ببرد.»
در ادامه این نشست، رزاق ولیپور، رئیس انجمن سرمایهگذاران مناطق نمونه گردشگری به ذکر توضیحاتی در خصوص فعالیتهای این انجمن و ذکر مشکلات آن پرداخت و اعضای انجمن نیز به بیان مشکلات خود در این حوزه پرداختند.
منبع: میراث آریا
نوشته نقش وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در پروژههای گردشگری در جنگلها بیشتر شود > پارس توریسم اولین بار در پارس توریسم. پدیدار شد.