زمانی که صحبت از فرهنگ و تکنولوژی به میان میآید؛ ناخودآگاه نام ژاپن در ذهنمان تداعی میشود. در این کشور شما میتوانید نوآوریهایی را مشاهده کنید که نظیر آن در هیچ کشوری وجود ندارد. جدا از جاذبههای توریستی فراوانی که در ژاپن وجود دارد؛وجود غذاهای بسیار خوشم طعم نیز بر شهرت جهانی این کشور افزوده است. مسائلی که در توسعه و تکامل رژیم غذایی استفاده شده در این کشور نیز تاثیرات شگرف و قابل توجهی وارد کرده است.
مهمترین بخش در دنیای آشپزی مردم ژاپن، استفاده از مواد اولیهی سالم و مغذی است که نقش پررنگ و قابل توجهی را در تهیهی انواع غذاهای بومی، محلی و غذاهای ترکیبی ایفا میکند.
طبخ انواع غذا و خوراک به روشهای مختلفی مانند آبپز کردن، کباب کردن و بخارپز کردن ریشه در گذشتههای دور این کشور دارد و میتوان آن را متعلق به فرهنگ غذایی مردم این سرزمین معرفی کرد. در ادامه با پارس توریسم همراه باشید تا شما را با ۱۰ غذای مشهور ژاپنی آشنا کنیم.
- تونکاتسو
ماده ی اصلی تونکاتسو گوشت است که در پودر سوخاری یا نان سوخاری سرخ می شود تا کاملا طلائی و رو به قهوهای برود، غذایی شبیه به ناگت اما بسیار خوش طعمتر. تونکاتسو اغلب با کُپهای از کلم خرد یا رنده شده سرو می شود و رویش سسی میریزند که مزه تند و شیرین دارد. این سس ژاپنی مخصوص ممکن است در هر رستورانی بهطور اختصاصی تهیه و مورد استفاده قرار بگیرد.
- سوشی
بدون شک سوشی از مشهورترین غذای ژاپنی محسوب میشود که از محبوبیت بالایی در دنیا برخوردار است. ماهی خام ماده اصلی این غذا را تشکیل میدهد و از طرفی ماهیها همراه سس سویا خورده میشوند. سوشی با برنج سرکهای درست میشود و حتی در تعدادی از انواع آن از هیچ گوشتی استفاده نمیشود و گاهی حتی بدون اضافه کردن هیچ چاشنیای خورده میشود اما خیلیها دوست دارند تا این غذا را با یک جور سس سویا به اسم shoyu میل کنند. سوشی دارای انواع مختلفی است که از انواع آن میتوان به ماکسی سوشی، نیگری سوشی، چیراشی سوشی و تماکی سوشی اشاره کرد.
- تمپورا
این غذا از معدود خوراکهایی است که از کشوری دیگر به ژاپن وارد شده و پیشرفت کرده است. تمپورا اواسط قرن ۱۶ از پرتغال به ژاپن وارد شد، اما ژاپنیها مثل همیشه طعم و رنگی تازه به آن بخشیدند.
ماده ی اصلی این غذا میگو است اما برخی مواقع با ماهی هم پخته میشود. قبل از پخت، این مواد خوب با مارچوبه مزه دار میشوند و بیشتر از میگوهای بزرگ در پخت آن استفاده میگردد و ژاپنی ها اعتقاد دارند میگوها فقط با یک ضربه چاقو باید بریده شوند تا خوب از آب در آیند.
- رامن
رامن یکی از معدود غذاهای ژاپنی است که به دلیل ظاهر خاصش مشهور میباشد، همان غذایی که شبیه به سوپی پر از رشته است که همیشه در فیلمها سعی می کنند آن را با ۲ چوب بخورند.
رامن غذایی مقوی است و در آن از گوشت و چربی هم استفاده میشود، به همین دلیل خوراکی سنگین میباشد. رشتهای که در این غذا استفاده میکنند خاص است و باید از فروشگاههای مخصوص خریداری شوند، از مواد دیگری که این خوراک را خوش طعم میکند ماهی و گوشت غوطه ور در آب است.
- واگیو
اصلیترین ماده این غذا گوشت گاو خوب کوبیده شده است، واگیو خوراکی پر هزینه اما بسیار لذیذ و مخصوص ژاپن میباشد. این غذا شبیه به استیک است که خیلی خوب کوبیده و نازک شده اما رگههای چربی باید روی گوشت دیده شود که همین واگیو را نزد بعضیها نامطلوب کرده است، اما یک دستی و خوش فرمی گوشت گاو، چربیهای زشت آن را تا حدودی پنهان میکند. گوشت گاو مملو از امگا ۳ و امگا ۶ می باشد و به همین دلیل بسیار مقوی است و یکی از پر گوشتترین غذاهای ژاپن محسوب میشود.
- توچی سوبا
ژاپنیها هیچگاه استفاده از نودلهای سیاه خوشمزه که به وفور در فروشگاههای آنها یافت میشود را فراموش نمیکنند. وقتی برای اولین بار توچی سوبا را میچشید خیلی سخت است که متوجه شوید آشپز چگونه نودلهای سیاه را به همچین غذای خوشمزهای تبدیل کرده است. این غذا با دورچین گیاهان معطر و سس کنجد سر میز آورده میشود.
- اونیگیری
اونیگیری توچهای برنجی هستند که بیشتر مواقع به صورت مثلث درست میشوند و آن را با چای هم میخورند، در ژاپن در هر فروشگاه مواد غذایی می توانید این غذا را پیدا کنید، این غذا را به عنوان میان وعده استفاده میکنند اما دست کمی از یک غذای اصلی ندارد.
مواد اصلی این غذا برنج، گوشت گاو، سبزیهای ترش و تند و سس مایونز میباشد. بنا بر فصلی که غذا در آن پخته میشود برخی مواد به این غذا اضافه میشوند برای مثال ماتسوتاکه قارچ در پاییز یا بامبوی تازه در بهار.
- برنج کاری ژاپنی
برنج کاری در حقیقت بر گرفته از سرآشپزان هندی است، اما از قدیم استفاده از کاری در غذاهای ژاپنی ها رواج داشته و کاری معمول بود. این برنج با نوعی خورش یا ترشیجات گوناگون سرو میشود. طعم این غذا بسیار ملایم و شیرین میباشد و به دلیل خواص زیادش باب طبع دانشآموزان است.
- گیوزا
مواد اصلی این غذا گوشت، کلم و پیاز است که به سس سویا و سرکه آغشته میشود. برخلاف چیزی که تصور میکنیم این غذا بسیار نرم و لطیف است و خوردنش آسان میباشد. یک نوع سیر خاص هم در این غذا استفاده میشود که بهصورت بومی در شهرستانهای ژاپن کاشته میشود. برای چشیدن بهترین طعم گیوزا پیشنهاد میکنیم به توکیو بروید، آن جا برترین گیوزاها را سرو می کنند.
- یاکی ایمو
یاکی ایمو نوعی سیبزمینی سرخ کرده است و میتوان در گوشه و کنار خیابانهای ژاپن آن را به وفور دید، مخصوصا در زمستان ها که همه جا عطر و بوی یاکی می پیچد. برای پخت این غذا، سیب زمینی ها را داخل فویل می پیچند و داخل فر می گذارند تا کباب شود. بعد از حدودا ۳۰ دقیقه سیب زمینی کبابی فوق العاده ای خواهید داشت.اگر خوب به فروشگاه های محلی مواد غذایی دقت کنید یا به فروشگاه های زنجیره ای تاکاشیمایا سر بزنید قطعا می توانید سیب زمینی یاکی ایمو را پیدا کنید.
نوشته ۱۰غذای مشهور ژاپنی که شما دوست دارید اولین بار در پارس توریسم. پدیدار شد.