از تهران که به سمت استان خراسان شمالی و استان گلستان بروید استان سمنان را بر سر راه خود خواهید دید. این استان دارای هشت شهرستان است و همچنین با هشت استان همسایه است. شاید در نظر اول بسیاری از مردم فکر کنند سمنان دارای جاذبههای گردشگری کمی است و ارزش سفر ندارد. اما اینطور نیست. پارس توریسم سعی دارد شما را مختصرا با استان سمنان آشنا کند. با ما همراه باشید.
آب و هوای سمنان
سمنان را باید استان کویر و جنگل و کوهستان دانست. وجود این سه فاکتور با هم باعث جذابیت این استان شده و همچنین شرایط آبوهوایی متنوعی را خلق کرده است. بهطوری که شمال استان آبوهوایی کوهستانی و جنوب آن آبهوایی کویری دارد. براساس آن چیزی که در بالا گفته شد؛ بهترین زمان سفر به سمنان بستگی بهع این دارد که شما به کدام قسمت از استان میخواهید سفر کنید. اگر قصدتان سفر به آن قسمت از استان است که آبوهوایی گرم و خشک دارد بهتر است در اوایل بهارو پاییز را انتخاب کنید. حتما زمستان نیز فصل مناسبی برای سفر به مناطق کویریتر این استان است.
جاذبه های گردشگری استان سمنان
درمورد جاهای دیدنی سمنان کمتر از از استانهایی مانند اصفهان و شیراز و یزد و… حرف زده شده است. با این حال این بدان معنا نیست که در این استان جاذبه گردشگری وجود ندارد. در ادامه به معرفی چند نمونه از معروفترین این جاذبهها خواهیم پرداخت.
جنگل ابر و شهر شاهرود
معروفترین جاذبه این استان شاید جنگل ابر شاهرود باشد. جنگل ابر در ۴۵ کیلومتری شمال شرق شاهرود قرار گرفته است. جنگل ابر یکی از معروفترین و بکرترین جنگلهای هیرکانی ایران و همچنین بهترین طبیعت شاهرود به حساب میآید. سالانه عده زیادی از طبیعت گردان این مقصد را بهعنوان مقصد سفر خود انتخاب میکنند.
در سفر به شاهرود همچنین میتوانید از موزه شاهرود، روستای قلعه بالا و بازار تاریخی شاهرود دیدن کنید.
مقبره بایزید بسطامی و شهر بسطام
بایزید بسطامی یکی از عارفان به نام ایران در قرن سوم بوده است. مقبره این عارف بزرگ در شهر بسطام قرار دارد. بسطام به دلیل وجود همین مقبره است که یکی از پربازدید ترین شهار سمنان محسوب میشود. جالب است بدانید این شهر در ۶ کیلومتری شاهرود قرار داد.
معدن نمک گرمسار
یکی دیگر از جاذبههای معروف استان سمنان معدن نمک گرمسار میباشد. ستونهایی از نمک با ارتفاع ۱۲متر در این معدن قرار دارد که این ستونها منظرهای دیدنی را به وجود آوردهاند. در سفر به سمنان حتما بازدید از این معدن نمک را فراموش نکنید.
پارک ملی کویر
پارک ملی کویر یک منطقه حفاظت شده است که یکی از مهمترین جاذبههای توریستی استان سمنان شناخته میشود. این پارک ملی محل مناسبی برای ستاره شناسان است. همچنین در این منطقه جاذبههای تاریخی دیگری همچون کاروانسراهای عینالرشید، قصر بهرام، سفید آب و… نیز وجود دارد که شما میتوانید از آنها بازدید کنید.
از دیگر جاذبههای استان سمنان باید به مسجد جامع سمنان، چشمه علی دامغان و ییلاق شهمیرزاد اشاره کرد.
غذاهای محلی و سنتی استان سمنان
کشاورزی استان سمنان بیشتر تولید کننده جو و گندم است. بنابراین فرهنگ غذایی این استان نیز تا حدود از نوع کشاورزیشان تاثیر میگیرد. با این حال استان سمنان از تنوع غذایی خوبی نیز برخوردار است.
خلال پلو یکی از معروفترین غذاهای سنتی و محلی استان سمنان میباشد. خلال پلو غذایی است که حتما باید آن را در طول سفر به شهر سمنان آن را امتحان کنید. مواد تشکیل دهنده این غذا برنج، خلال بادام، هویج و زرشک است. چرتمه پلو یکی دیگر از غذاهای محلی و سنتی سمنان است. این غذا با اعضای درونی بدن گوسفند طبخ میشود. جگر (جگر سیاه)، دنبه، سیر، ماست، نمک و ادویه از مواد اصلی این غذا میباشند. مانی پلو یکی دیگر از غذاهای سنتی این استان است. مانی پلو یکی از غذاهای سنتی مردم دامغان است. این غذا را با موادی همچون لپه، برنج، کشمش پلویی، زرشک سیاه، زعفران، گوشت خورشتی، رشتهی پلویی، پیاز، روغن، زیره و… تهیه میکنند. پخت انواع ته چین مانند ته چین گوشت گرمسار، ته چین کشمش و لپه سمنان و… نیز جزو غذاهای رایج این استان است.
در سفر به استان سمنان کجا اقامت کنیم؟
در استان سمنان نیز مانند هر استان دیگری در ایران هتلهایی برای اقامت توریستها وجود دارد. جدا از این هتلها، اقامت در خانههای بومگردی و همچنین اجازه خانه و سوئیت نیز امری رایج است. هتل جهانگردی و خانه گل شهمیرزاد دو نمونه از هتلهای معروف در این استان میباشند.
نوشته در سمنان از کجا بازدید کنیم؟ اولین بار در پارس توریسم. پدیدار شد.