مسئول باستانشناسی اداره کل میراث فرهنگی لرستان گفت: با بالا آمدن آب سد سیمره، در حال حاضر ۲۰ محوطه تاریخی لرستان در حاشیه رودخانه سیمره زیر آب رفته است.
خبرگزاری مهر: محمدرضا محمدیان در سخنانی با اشاره به اینکه بیشترین آسیب به محوطههای باستانی در حاشیه رودخانه سیمره وارد شده است، گفت: از آنجا که ارتفاع آب در سد سیمره بالا آمده، بسیاری از آثاری که در شهرستان کوهدشت قرار دارند، زیر آب رفتهاست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۰ محوطه تاریخی لرستان در سیمره زیر آب رفته است، افزود: در میان محوطهها و آثاری که در نزدیکی سیمره زیر آب رفتهاند، ۱۷ محوطه و اثر ثبت ملی هستند و ۳ محوطه هنوز به ثبت ملی نرسیدهاند.
مسئول باستانشناسی اداره کل میراث فرهنگی لرستان با تاکید بر اینکه خوشبختانه هیچ مشکلی برای سنگ نگارههای کوهدشت به وجود نیامده است، افزود: با وقوع سیل تپههای تاریخی زیر آب میروند، دچار آبشستگی میشوند و لایههای باستانی آنها نیز از بین میرود.
محمدیان ادامه داد: نفوذ آب سبب آشفتگی لایههای باستانی میشوند و از آنجا که بسیاری از این محوطهها کاوش نشدهاند، دیگر امکان کاوش در آنها وجود ندارد؛ هرچند سالهای گذشته و پیش از آبگیری سد سیمره، شاهد کاوشهای اضطراری در منطقه بودیم.
وی همچنین درخصوص وضعیت سایر محوطهها و تپههای تاریخی لرستان که هم اکنون زیر آب هستند و دچار رانش شدهاند، گفت: به غیر از کوهدشت که بیشترین میزان خسارت را در این زمینه متحمل شده است، در سایر شهرستانها نیز شاهد آبشستگی و رانش آثار تاریخی بودیم چنانکه یک اثر در پل دختر و دو اثر در روستای «فهره» الیگودرز که دربرگیرنده تپه و قلعه تاریخی بود، دچار ریزش شد.
مسئول باستانشناسی اداره کل میراث فرهنگی لرستان ادامه داد: همچنین، ۵ اثر در تپه ده محسن خرم آباد، ۴ اثر در دورود، ۴ اثر همچون تپه سراب چنار در الشتر و ۲ اثر از جمله تپه شرف آباد در نورآباد با مشکلات سیل زدگی روبه رو شدند، البته آسیب ندیدند.
محمدیان، ریزش قلعه تاریخی بابا بهرام پلدختر و نیز ریزش تپههای بزازنا و طنجور بروجرد را از آسیبهای ناگوار به آثار شاخص و ارزشمند لرستان در سیل اخیر یاد کرد و گفت: در این رویداد تلخ، خوشبختانه به آثار و محوطههای تاریخی رومشکان و ازنا آسیبی وارد نشده است.
The post ۲۰ محوطه تاریخی زیر آب رفتند/ سنگنگارههای کوهدشت آسیب ندیدند appeared first on توریسم آنلاین.