بخش بزرگی از سفر و تجربه یک فرهنگ جدید، کندوکاو در غذاهای محلی و سنتی مقصد سفر است. زمانی که به ترکیه سفر میکنید نمیتوانید در مورد غذا اشتباه کنید. در این کشور برای هر سلیقهای چیزی وجود دارد. آشنایی با بهترین غذاهای ترکیه میتواند به شما در شناخت فرهنگ این کشور کمک شایانی کند و طبیعتا وقتی شما با فرهنگ جایی که به آن سفر کردهاید آشنا باشید میتوانید سفر بهتر و مهیجتری داشته باش ید. تیم پارس توریسم در این مطلب شما را با ۱۰ غذای ترکی محبوب که در تور ترکیه نباید آن را از دست دهید آشنا خواهد کرد.
۱) کباب/Kebap
کباب سنگبنای غذاهای ترکی محسوب میشود. غذاهای نامتعارفی که زیرمجموعه کباب بهشمار میروند مانند kebap – سرخ شده بو داده که در روزهای زمستانی در کیسههای کاغذی توسط فروشندگان خیابانی فروخته میشود.غذاهای محبوب ترکیهای که با گوشت درست میشوند بسته به هر منطقه متفاوت هستند. مشهورترین آنها کباب اسکندر است که توسط ایسکندر افندی از بورسا در سال ۱۸۶۷ اختراع شد.همراه با این کباب برش های براق برنج در ماست، سس گوجه فرنگی و کره سرو میشود.
۲)سیمیت/ Simit
ریشههای این میانوعده خوشمزه به قرن ۱۶ بازمیگردد. مسافرانی که به استانبول میآمدند یا از این شهر خارج میشدند؛ از این نان میخریدند. برای وقتهایی که عجله داشند این نان چه بهعنوان صبحانهای محبوب و چه بهعنوان میانوعده بسیار سریع آماده میشد. امروزه نیز این غذا بهعنوان یک غذای محبوب خیابانی شناخته میشود.
۳)باقلوا/ Baklava
باقلوا یک دسر یا شیرینی است که از آسیای به سرتاسر عثمانی بخش شده و سپس خود را به اروپا رسانده است. امروز مرکز باقلوا را باید شهر غازی اینتاب در ترکیه دانست، این شهر جایی است که پخت شیرینی یک نوع هنر محسوب میشود. باقلوا در ایران هم یک شیرینی بسیار محبوب و مشهور است که بهترین نمونههای آن را باید در شهرهای آذریزبان پیدا کرد.
۴) پیلاو/ Pide
پیتزا ترکی یکی از بهترین غذاهای ترکیه محسوب میشود. این پیتزا که بهاندازه یک بشقاب است؛ روی یک اجاق چوبی طبخ میشود. این غذا با انواع گوشت قرمز،گوشت سفید، سوسیس، کاهو و… درست میشود. در بسیاری از موارد نیز پنیر، سبزیجات و تخم مرغ به این مواد اضافه میشود.
۵) مانتی/ Mantı
مانتی یکی دیگر از خوشمزهترین غذاهای ترکی است. تقریبا در هر کشور، از لهستان گرفته تا ژاپن، یک نسخه از گوشت پیچیده شده در خمیر پخته وجود دارد. ایتالیایی ها آن را روح خدا می نامند و ترک ها به صفحات مانتی می چسبانند. این غذا با ماست، کره ذوب شده، سبزی خورد شده و پوستههای چیلی تهیه می شود. این غدا، از جمله غذاهای ترکیهای با گوشت چرخ کرده است.
۶)کورو فاسولیا/ Kurufasulye
کوروفاسولیا، یکی دیگر از غذاهای سنتی و محلی ترکیه است که طرفداران آن بسیار حساس هستند که چه کسی آن را بپزد. این حرف به این معنی است که آنها انتظار دارند آشپزی حرفهای این کار را انجام دهد. از لوبیا، خامه و گو جه فرنگی در این غذا استفاده میشود.
۷) تاووک گوگسو/ Tavuk göğsü
تاووک گوگسو یک دسر خوشمزه ترکی است که طرفداران زیادی در این کشور دارد. این دسر از ترکیب سینه مرغ و پودینگ ساخته میشود. ترکیبی عجیب و غریب از مرغ پخته، شیر، شکر و دارچین مزهای شگفتاور را به وجود میآورد.
۸) ترشیجات/ Turşu
ترکها تقریبا از هر چیزی ترشی درست میکنند. بادمجان، گوجه فرنگی، کلم، آلو – حتی مخروط کاج وجود دارد – همه آنها در سرکه ترش قرار می گیرند. شما میتوانید این ترشیجات را از مغازههای سنتی در ترکیه تهیه کنید و همراه با غذاها میل فرمایید.
۹)مارس دوندورما/ Maraş Dondurma
مارس دوندورما یک نوع بستنی ترکیهای است که مانند آن را در هیچجای دیگر پیدا نمیکنید. این بستنی طعم متمایزی میدهد. این بستنی بافت نرمی دارد و دیر اب میشود بهخاطر همین موضوع بستنی فروشان ترک سعی میکنند با ای ن بستنیها برای مشتریان نمایشهای بامزه اجرا کنند.
۱۰)دلمه و سارما/ Dolma and sarma
دلمه یکی دیگر از غذاهای محلی ترکیه است که تقریبا شبیه به آن دلمهای است که ما در ایران درست میکنیم. به جز برگ مو، ترکها مواد فلفل را در فلفل، گوجه فرنگی، کدو سبز، یا بادمجان و… نیز میریزند و سپس آن را به ارامی مدتی میجوشانند.
*بخشی از این مطلب از سایت matadornetwork گرفته شده است.
نوشته ۱۰غذایی که باید در سفر به ترکیه امتحان کنید اولین بار در پارس توریسم. پدیدار شد.