موسسه «جی. پائول گتی تراست» ۱۰۰ میلیون دلار برای محافظت از آثار باستانی که در شرایط مختلف بحرانی همچون جنگ و تغییرات اقلیمی در خطر نابودی قرار گرفتهاند، هزینه میکند.
ایسنا: این موسسه که اداره «موزه گتی» را نیز بر عهده دارد برای مدت طولانی بر محافظت از آثار باستانی یونانی و رومی تمرکز داشته است و حالا با استفاده از این برنامه جدید، محافظت از آثار باستانی در خطر نابودی در کشورهای جنوب شرقی آسیا و آمریکای مرکزی و جنوبی را نیز انجام خواهد داد.
قرار است به جای ارسال متخصصان «گتی» به مناطق مختلف برای محافظت و مرمت آثار باستانی، متخصصان مرمت و باستانشناسان محلی برای محافظت و مرمت آثار باستانی آموزش داده شوند. برای مثال قرار است بخشی از بودجه این پروژه صرف آموزش ۱۲ متخصص عراقی در «اربیل» شود.
بخش دیگری از این مبلغ نیز صرف محافظت از آثار باستانی خارج از مناطق جنگی همچون مناطق باستانشناسی «قبرس» میشود. البته موسسه «گتی» فعالیتهای خود را از سال ۱۹۸۲ در منطقه «پافوس» این کشور که هرساله صدها هزار گردشگر را برای بازدید از سنگفرشهای باستانی خود به این منطقه میکشاند، آغاز کرده بود. آثاری که در این منطقه کشف شده، به عصر «هلنیستی» و اوایل امپراطوری «بیزانس» بازمیگردند. موزاییکهای باستانی این منطقه که بخش اعظمی از آنها در سده ۱۹۶۰ توسط یک کشاورز کشف شدند در اثر عوامل مختلفی از جمله توسعه شهر و افزایش بیرویه گردشگران در خطر نابودی قرار دارند.
موسسه «جی. پائول گتی تراست» یکی از ثروتمندترین موسسات هنری جهان محسوب میشود.
The post کمک ۱۰۰ میلیون دلاری یک موسسه برای حفظ آثار باستانی appeared first on توریسم آنلاین.