همه ما روزمره با مسائلی دست و پنجه نرم میکنیم. این برخورد با مشکلات دو نمونه است: یا با آگاهی و یا ناخودآگاه و غافلانه. گاهی اوقات آنقدر مشکلات به ما فشار روحی وارد میکند که طاقت ما تمام میشود و بدبین میشویم و شروع به افکار منفی و مخرب میکنیم.
آرمان: امام علی(ع) میفرمایند: جهان هر کس به اندازه وسعت فکر اوست. اگر دنبال زندگی مثبت و سالم هستیم باید افکار خود را درست کنیم و افکار مثبت و سالم داشته باشیم. حقیقت این است که به محض تغییر برداشت، همه چیز ناگهان عوض میشود.
کلید یا راهحل هر مسالهای این است که به شیشههای عینکی که به چشم داریم بنگریم؛ شاید هر از گاهی لازم باشد که رنگ آنها را عوض کنیم و در واقع برداشت یا نقش خودمان را تغییر بدهیم تا بتوانیم هر وضعیتی را از دیدگاه تازهای ببینیم و تفسیر کنیم. آنچه اهمیت دارد خود اتفاق نیست بلکه تعبیر و تفسیر ما از آن است. شاید تا به حال متوجه این مساله شده باشید که شما حتی یک لحظه هم نیست که فکر نکنید! آنچه اتفاق میافتد، با یک فکر شروع میشود. افکار ما هستند که ما را در مسیر زندگی هدایت میکنند. این مساله که افکار مثبت دریچههای امید را به سمت زندگی ما باز میکنند و افکار منفی ما را از ادامه راه بازداشته و تلاش ما را به شکست میکشانند، امروزه ثابت شده است. بنابراین باید یاد بگیریم که افکار خود را در جهت دستیابی به اهدافمان در زندگی هدایت کنیم. چگونه؟ با طی کردن مراحل زیر این توانایی در ما ایجاد خواهد شد، امتحان کنید: برای شروع به فکرهایتان بیشتر توجه کنید، بدون اینکه بخواهید آنها را شناسایی کنید. ممکن است در این میان گاهی این افکار شما را با خودش به رویا بکشاند، به خصوص اگر مبتدی باشید. هیچ اشکالی ندارد. سعی کنید هر چه سریعتر این حالت را از خود دور کنید و دوباره به عنوان یک ناظر به فکرهایی که از سرتان میگذرد، توجه کنید. نگذارید افکارتان مزاحم شما شوند. آنها را قضاوت یا سرزنش نکنید. سعی نکنید آنها را کنترل کنید. بعد از مدتی شما میتوانید یاد بگیرید که افکار منفی شما درباره چه چیزهایی است. حالا سعی کنید افکار مثبتی را که میتواند جایگزین این افکار منفی باشد، شناسایی کنید تا به دنبال آن رفتارهای مثبتی را در خود به وجود آورید. تلاش ما باید در این راستا باشد که مقدار افکار منفی و غیرضروری را هر چه کمتر کنیم و کیفیت و چگونگی افکار مثبت و ضروری را در ذهن خود تقویت کنیم. خودتان را مشغول کنید. یک غذای ساده، یک نفس عمیق به سادگی به توانایی شما در مدیریت افکارتان کمک میکنند. از کارهای دیگر انتظار زیادی برای این کمک نداشته باشید.
شناسایی افکار منفی
یک دفترچه یادداشت کوچک با خود داشته باشید. یادداشتی از افکار خود تهیه کنید. لحظههایی از روز را که طی آن شاد بودهاید، در دفترچه بنویسید. آیا آنها مثبت، کارآمد و کافی بودهاند یا اینکه افکاری گیج کننده، اغراقآمیز و منفی داشتهاید؟ آیا به رابطه میان آنچه اتفاق افتاده و عکسالعملهایی که شما در برابر آن نشان دادهاید، توجه کردهاید؟ اگر جواب مثبت است، آیا شما نتایج افکار منفی را تجربه کردید؟ آیا تفاوتی میان کلمات و افکارتان وجود داشت؟ اگر این تفاوت وجود داشت، توجیه آن منطقی و درست بود یا خیر؟ آیا میتوانستید راه بهتری برای ایجاد هماهنگی میان افکارو کلماتتان پیدا کنید؟
افکار منفی
یک خورشید قدرتمند را که نور قوی دارد، مجسم کنید. از این شعاع نورانی درخشان برای نابودی افکار منفی، فکرهای ناخواسته، تصورات و حسهای نامطلوب که شناسایی میکنید، استفاده ببرید. علت افت شدید افکار منفی این است که هر گاه ما از چیزی استفاده نکنیم، به تدریج آن را از یاد میبریم و به عبارتی گم میکنیم.
افکار مثبت را جایگزین کنید
یکی از گامهای حیاتی در این فرایند، جایگزینی سریع افکار مثبت به جای افکار منفی از بین رفته است. هر چه مدت این جایگزینی کوتاهتر باشد، بهتر است. طولانی شدن زمان جابهجایی میان افکار منفی و مثبت باعث میشود که قدرت افکار منفی کاهش پیدا کند. موفقیت و آرامش ما به شناخت کامل اهدافمان و پیگیری موثر برای دستیافتن به آنهاست که هر دوی این عوامل به چگونگی مدیریت افکار ما بستگی دارد. کیفیت افکار ما است که کیفیت بروندهی خود را که عمل ما است، تعیین خواهد کرد. افکار ما قدرت جامه عمل پوشاندن به خود را دارند زیرا آنها وسیلهای هستند که انرژی درونی ما را به سمت فعالیتهای ذهنی هدایت و کانالیزه میکنند. شرایط بیرونی و سایر تبعات آن فقط در صورتی میتوانند به ما آسیب برسانند که ما این اجازه را از طریق افکارمان به آنها بدهیم. مثبت سخن بگویید، سخنان مثبت را بخوانید. در محیط زندگی خود پوسترها و کارتهایی که پیامهای مثبت بر آنها نوشته شده بر در و دیوار بچسبانید.
The post چگونه فکرمان را مدیریت کنیم؟ appeared first on توریسم آنلاین.