سفر همیشه دلچسب و خاطرهانگیز است، اگرچه هواپیما مسیر سفرتان را کوتاه میکند و قطار راحتتر و ایمنتر شما را به مقصد میرساند، اما سفر با خودرو آن هم خودروی شخصی، تجربهای است که به سبب بعضی ویژگیهایش نمیتوان برایش جایگزین یافت.
شهروند: مسافرت با خودروی شخصی این امکان را به سرنشینان میدهد تا با طبیعت ارتباط نزدیکتری داشته باشند و از یکنواختی مناظر شهری قدری فاصله بگیرند. سفر با خودروی شخصی این فرصت را به سرنشینان میدهد تا در هر نقطهای از مسیر که جذابیت مطابق با سلیقه آنهاست، توقف کنند و از بودن در طبیعت و آرامش آن لذت ببرند. به همین دلیل مسافرت با خودروی شخصی میتواند جذابتر از هر مسافرت دیگری باشد، اما این نوع سفر بشدت نیازمند توجه به نکاتی است تا دلپذیرتر و امنتر فرصت آرامش و لذت را برای مسافران فراهم آورد. در این گزارش به کشورهایی که میتوانید با وسیله نقلیه شخصیتان سفر کنید، اشاره شده است.
نخجوان
جمهوری نخجوان جزو خاک ایران بود که به همراه دیگر بخشها براساس قرارداد ترکمنچای از ایران جدا شده است. فعلا تنها راه زمینی بین نخجوان و آذربایجان از طریق مرز جلفای ایران به مرز بیلهسوار واقع در اردبیل میسر است. خوشبختانه برای ورود هموطنان عزیز به منطقه نخجوان نیازی نیست به سفارت مربوطه مراجعه کنید و تنها با داشتن پاسپورت میتوانید در مرز درخواست ویزای ۱۵روزه دهید. به علاوه اگر در خود احساس نیاز به سفر خارجی میکنید، نخجوان یکی از ارزانترین و در دسترسترین مقصدهای سفری است که از عهده بسیاری بر میآید. نخجوان هتلهای زیادی ندارد، اما همان تعدادی هم که وجود دارد، کیفیت خوبی را ارایه میدهند. مشهورترین هتل این شهر «هتل تبریز» است که در مرکز شهر قرار دارد و امکانات مناسبی را برای راحتی حال مسافران فراهم آورده است. اگر در این هتل اقامت کنید، میتوانید با پای پیاده از بسیاری از جاذبههای شهر همچون مقبره مومنه خاتون، قلعه قدیمی، مقبره نوح نبی و بازارهای شهر دیدن کنید. نخجوان شهر بسیار کوچکی است، شبیه یکی از شهرستانهای کوچک ایران ولی با این تفاسیر ارزش یک بار دیدن را دارد. در صورتی که قصد سفر به این شهر را دارید طوری برنامهریزی کنید که بیشتر از دو روز اقامتتان طول نکشد چون با این دو روز باز هم وقت اضافی خواهید داشت. نخجوان برای خرید اصلا مناسب نیست.
ترابزون سر راه تفلیس
سفر با خودرو به کشوری خارجی، تجربهای است هیجانانگیز؛ گویا رسیدن به مقصد هم جزیی از سفر است. گرجستان از مقاصد گردشگری زیبا و محبوب در بین مسافران ایرانی است و هرساله گردشگران زیادی از طرق مختلف به این کشور سفر میکنند. یکی از این راهها، راههای زمینی است. از آنجا که داشتن بیمه برای مسافرانی که میخواهند به ترکیه وارد شوند، الزامی است، بهتر است قبل از مرز مسافران بیمه تهیه کنند، چراکه بهای بیمه در کشور ترکیه بیشتر از ایران است. تجربه ثابت کرده مسیر عبور از ترکیه بهترین مسیر برای سفر زمینی به تفلیس است. سفر زمینی از ایران به گرجستان به سه طریق از سه کشور جمهوری آذربایجان، ترکیه و ارمنستان قابل انجام است. اگر قصد سفر با خودروی شخصی دارید، در نظر داشته باشید که باید از قبل گواهینامه بینالمللی و پلاک ترانزیت تهیه کرده باشید. برای سفر به گرجستان میتوانید به سمت مرز بازرگان حرکت کنید؛ مرزی که کمی معطلی در آن خواهید داشت. بعد از گذشتن از مرز، مسیر ترابزون را در پیش بگیرید. در این مسیر شما از شهر آگری خواهید گذشت؛ شهری که میتوانید یک وعده ناهار بهیادماندنی را در آن تجربه کنید. بعد از گذشتن از آگری به ارزروم خواهید رسید، تا از آنجا جاده سرسبز ترابزون را در پی بگیرید.
باتومی
یکی از راههای جذاب و مهیج سفر، استفاده از خودروی شخصی است. اگر قصد دارید با خودروی شخصی خود به باتومی سفر کنید، قبل از خروج از کشور باید هزینههایی پرداخت کنید: «هزینهها برایسال ٩٧»
۱- هزینه گواهینامه بینالمللی یکساله: ١٠٩٠٠٠هزارتومان
۲- هزینه پلاک بینالمللی: ۳۲۸۰۰۰ تومان
۳- دفترچه مالکیت یا کارت مالکیت خودرو: ۱۰۰۰۰۰ تومان
۴- برچسب CD و : IR ۴۴۰۰ تومان
۵- هزینه کاپوتاژ یا مجوز خروج از کشور: ۱۸۰۰۰ تومان
۶- بیمه بینالمللی ماشین: هزینه بسته به نوع ایرانی یا خارجی متفاوت است.
برای کاپوتاژ ماشین یا اخذ مجوز خروج از کشور باید به گمرک شهر یا مرکز استان خود مراجعه کنید.
هزینه عوارض خروج از کشور را در شعب بانک ملی سراسر کشور میتوانید، بپردازید. در صورتی که قصد دارید از مرز بازرگان از کشور خارج شوید، ۳هزار تومان هم باید به حساب شهرداری قطور بپردازید. کاپوتاژ ماشین دارای اعتباری یکساله است و اگر قبلا کاپوتاژ داشتهاید برای تمدیدش احتیاجی به گرفتن برچسب IR و پلاک نیست.
ایران با کشور گرجستان دارای هیچ مرز مشترکی نیست، بنابراین برای ورود به خاک گرجستان و سفر به باتومی چند راه پیشروی شما قرار دارد:
خروج از مرز ترکیه و بازرگان؛ معمولترین راه برای سفر به باتومی، استفاده از مرز بازرگان است. برای شروع سفر ابتدا باید به شهر تبریز، ماکو و سپس مرز بازرگان بروید. بعد از آن با عبور از شهرهای دوگوبایزید، ایگدیر، کارسی، اردهان، آرتوین و برجکا درنهایت به سارپی (مرز ترکیه و گرجستان) میرسید. از مرز بازرگان تا شهر باتومی حدود ۸ساعت و از مرز ترکیه و گرجستان تا شهر باتومی کمتر از یک ساعت سفرتان طول خواهد کشید.
خروج از مرز ارمنستان و نوردوز؛ برای رفتن از این روش باید اول از مرز نوردوز به سمت ایروان بروید بعد از آن با عبور از مرز مشترک ارمنستان و گرجستان وارد گرجستان و سپس باتومی شوید. ساداخلو مرز مشترک ارمنستان و گرجستان است که مسیری کوهستانی است. به همین علت عبور از این مسیر در زمستانها توصیه نمیشود.
خروج از مرز آذربایجان و آستارا؛ میتوانید از آستارا یا بیلهسوار از کشور خارج شوید و بعد وارد خاک آذربایجان شوید و به مرز آذربایجان و گرجستان، یعنی مرز «پل قرمز»برسید. ابتدا به تفلیس و سپس به باتومی بروید. از دیگر مرزهای مشترک آذربایجان و گرجستان میتوان تسودنا و واختانسیگی را نام برد.
باکو
قبل از سفر به باکو گرفتن ویزا و رزرو هتل یادتان نرود. کار سختی نیست و آژانسهای مسافرتی میتوانند به شما کمک زیادی کنند. در رزرو هتل بهتر است دسترسی به مترو، قیمت و تمیزی را مدنظر قرار بدهید، برای این کار میتوانید از سایت booking.com کمک بگیرید. یکی از راههای رفتن به باکو، آستاراست، البته میتوانید از مرز بیلهسوار هم به باکو برسید؛ از مرز بیلهسوار ٢١٢ کیلومتر و از مرز آستارا ٣۵٠ کیلومتر فاصله است. مسیر بیلهسوار برای ساکنان شمالغرب کشور مناسب است، البته کسانی که از مرکز و شرق کشور قصد مسافرت به باکو را دارند، مسیر آستارا گزینه بهتری است. قبل از شروع سفرتان بهتر است در یکی از صرافیها پولتان را تبدیل کنید تا خیالتان راحت باشد. در آستارا پارکینگهای روباز و مسقفی وجود دارند که میتوانید وسیله نقلیهتان را آنجا پارک کنید -برای رفتن از مرز آستارا آذربایجان تا باکو میتوانید از قطار یا خودروی سواری استفاده کنید- با گذشتن از مرز ایران و عبور از پل زیبای کوچک مرزی که ظاهرا خط مرزی ایران و جمهوری آذریجان است، وارد کشور آذربایجان میشوید، البته انتظار یک مسیر سرسبز را نداشته باشید، چون برخلاف مرز ارمنستان که به طبیعت زیبایی میرسید، در این مسیر هر قدر از مرز سرسبزی شمال ایران دور میشوید، دیگر خبری از این مناظر نیست، مسیری که ۵ساعت زمان میبرد تا شما را به شهر زیبای باکو برساند؛ شهری تمیز با ساختمانهای نوساز. مرز ایران- باکو درحال حاضر جاده دوبانده است، با این حال دولت جمهوری آذربایجان پروژهای در دست اجرا دارد که طبق آن جاده موجود تا مرز گرجستان و روسیه به شکل اتوبان درخواهد آمد. درحال حاضر بخشهایی از این اتوبان بازگشایی شده که از کیفیت آسفالت بالایی برخوردار است و حداکثر سرعت در آن ٩٠ کیلومتر تعیین شده است.
وان، ازمیر، ترابزون،استانبول
برای رسیدن به ترکیه از تهران که راه میافتید باید اول به تبریز بروید؛ مسیر تهران- تبریز حدود ۶۵۰ کیلومتر است و از شهرهای قزوین، زنجان و میانه میگذرد. ورود به ترکیه از طریق سه نقطه مرزی انجام میشود:
مرز بازرگان: در ۲۹۰ کیلومتری شهر تبریز
مرز رازی: در ۷۰ کیلومتری شهر خوی
مرز سرو: در ۶۰ کیلومتری شهر ارومیه
در بین این سه مسیر راحتترین راه، مرز بازرگان است، مسیری به طول ۲۹۰ کیلومتر که آسفالته است و رفتوآمد راحتی را برایتان فراهم میکند. در روزهایی که جاده چندان شلوغ نیست یک ساعت زمان لازم است که تشریفات خروج از مرز کاملا طی شود. برای سفر به ترکیه نیاز به ویزا ندارید و فقط کافی است پاسپورتی با ۶ ماه اعتبار داشته باشید. پس از آنکه به خاک ترکیه وارد میشوید، نخستین شهر پیشروی شما، شهری به نام دغو بایزید است. دو بایزید در فاصله ۴۵کیلومتری مرز بازرگان قرار دارد و شهری بسیار کوچک است. البته خیلی توصیه به اقامت در این شهر کوچک نمیکنیم و چیز جذاب یا قابل توجهی هم در آن منتظر شما نخواهد بود. البته وان، ازمیر و ترابزون مقاصد زیبایی برای شما خواهند بود.
The post چطور با ماشینمان به خارج برویم؟ appeared first on توریسم آنلاین.