واگذاری سیلوی تاریخی و ثبت ملی اهواز به بخش خصوصی با اعتراض میراث فرهنگی خوزستان همراه شده است. دستگاه قضایی به این موضوع ورود کرده است تا تکلیف این بنای تاریخی را روشن کند.
چمدان: پس از حرف و حدیث فراوان در خصوص احتمال فروش و واگذاری سیلوی تاریخی شهید حجت الله آذرپیکان اهواز بالاخره در هفته گذشته این سیلوی ۳۰ هزار تنی که نمادی تاریخی در کلانشهر اهواز است به بهای ۴۸۰ میلیارد ریال به بخش خصوصی واگذار شد.
واگذاری این سیلو به شدت مورد اعتراض میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان قرار گرفته چرا که این اداره کل با ارائه اسناد و مدارک مدعی است که این سیلو در فهرست آثار ملی به شماره ۳۲۱۶۲ به ثبت رسیده است و بر اساس قانون اشخاص حقیقی و حقوقی حق فروش آثار ملی بدون مجوز سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را ندارند.
این سیلو در سال ۱۳۱۵ شمسی طراحی و احداث ساختمان آن در سال ۱۳۱۷ شمسی آغاز شد و عملیات اجرایی آن در سال ۱۳۱۹ شمسی با هزینه ۱۵ میلیون ریال پایان یافت.
برخی منابع اعلام کردند که سازمان بازرسی، دیوان محاسبات و دستگاه قضایی استان خوزستان به پرونده فروش سیلوی اهواز ورود کردهاند ولی احتمال بازگرداندن آن به سازمان بازرگانی دولتی ایران که مالک اصلی و قبلی آن بوده بسیار ضعیف است.
سیلوی تاریخی اهواز به سه راه آبی (رود کارون)، شوسه و راه آهن دسترسی دارد و به عنوان محل صادرات گندم در منطقه جنوب کشور به کشورهای همسایه حایز اهمیت فراوان بوده است و به عنوان یک نماد شهری یکی از جاذبههای تاریخی این شهر محسوب میشود. در زمانهای گذشته که کشتیرانی در کارون در جریان بود گندم از طریق این راه آبی به این سیلو حمل میشد.
این سیلو که قدمتی بیش از ۸۰ سال دارد در سال ۱۳۱۵ شمسی طراحی و احداث ساختمان آن در سال ۱۳۱۷ شمسی آغاز شد و عملیات اجرایی آن در سال ۱۳۱۹ شمسی با هزینه ۱۵ میلیون ریال پایان یافت.
ساختمان اصلی بنا شامل یک ۶۰ استوانه ذخیره غلات است که در ۳ ردیف ۲۰ تایی احداث شده و این مخازن ذخیره را یک ساختمان مستطیل شکل با بازشوهای متعدد احاطه کردهاند و در بالای استوانهها ساختمان مستطیل دیگری با سقف شیروانی دیده میشود.
بنای صنعتی سیلوی اهواز که به عنوان اثر شاخص کلانشهر اهواز در تاریخ معاصر و شکلگیری شهر مدرن از آن یاد میشود با تأیید کارشناسان سازمان میراث فرهنگی در فهرست آثار ملی ایران با شماره ۳۲۱۶۲ ثبت شده است. فرم بنا و شیوه قرارگیری آن در ساحل و چشمانداز زیبای کارون به خصوص اتصال آن به برجی که در آب رودخانه احداث شده، به عنوان یک نماد شهری یکی از جاذبههای تاریخی این شهر محسوب شود.
میراث فرهنگی خوزستان در زمان ثبت این سیلو وعده داده بود که عرصه و حریم این اثر زیبای تاریخی اهواز را نیز تعیین کند.
The post واگذاری سیلوی تاریخی و ثبت ملی اهواز به بخش خصوصی / اعتراض شدید میراث فرهنگی ؛ دستگاه قضایی ورود کرد appeared first on توریسم آنلاین.