سنگاپور یک ظرف بزرگ از غذاهاست؛ غذا های سنگاپور یک ترکیب غنی که از غذاهای چینی، هندی، غذاهای مالایی و همچنین غذاهای کشور اندونزی میباشد که هم در رستورانهای شیک و مجلل و هم در بوفههای غذاهای خیابانی سنگاپور یافت میشود. درواقع یکی از هیجانانگیزترین بخشهای تور سنگاپور تست کردن غذای سنگاپوری است. تیم پارس توریسم سعی دارد در این یاداشت شما را با بخشی از این فرهنگ غذایی غنی آشنا کند.
لیست غذاهای سنتی سنگاپور آنقدر زیاد است که اگر بخواهیم به همه آنها بپردازیم مدتها بهطول خواهد انجامید. اما چک لیستی که ما تصمیم داریم در این یاداشت ارائه دهیم میتواند یک راهنمای خوب و مختصر برای کسانی که قصد سفر به این کشور را دارند باشد.
۱) باک کوت ته (Bak Kut The)
یکی از داستانهایی که درخصوص به وجود آمدن بات کوت ته وجود دارد این است که در گذشته، یک فرد فقیر در سنگاپور، به یک دکه رشته فرنگی در کنار جاده میآمد و برای غذا گدایی میکرد. اگرچه صاحب دکه خود فقیر بود اما دوست داشت به او کمک کند. بنابراین مقداری از استخوانهای گوشت را که باقی مانده بود در آب میجوشاند؛ مقداری ادویه ارزانقیمت به آن اضافه میکرد و این غذای سوپ مانند را به مرد فقیر میداد. امروزه در سنگاپور این غذا را بهعنوان یک غذای ساده و فروتنانه میشناسند. در مواقعی که حساسیت بیشتری وجود دارد در این سوپ میتوان از گوشت خوک نیز استفاده کرد.
۲) خرچنگ (Crabs)
با فلفل دلمهای یا با فلفل سیاه؟
این سوال اهمیت زیادی در پخت این غذا دارد. زیرا درواقع دو سبک مختلف پخت برای خرچنگ در سنگاپور وجود دارد که یکی با سس فلفل دلمهای و دیگری با سس فلفل سیاه سرو میشود. در روش اول خرچنگها را معمولا با نانهای مخصوص در سس فلفل دلمهای فرو کرده و میل میکنند. اما قبل از اینکه به این مرحله برسید باید دو مرحله را طی کنید. ابتدا خرچنگها را بجوشانید و در مرحله بعد آنها را سرخ کنید. البته این روش قدیمی برای طبخ این غذای محلی سنگاپور میباشد و درحال حاضر روشهای مدرن و جدید برای طمع دادن به خرچنگها ابداع شده که استفاده از تخم مرغ یا عسل نمونههایی از این روشها است.
۳) املت صدف(Oyster Omelette)
املت صدف از دیگر غذای سنگاپور است که بیشتر در بازارهای شبانه محبوبیت دارد. بسیاری از توریستها و بومیهای این کشور املت صدف را دوست دارند. این غذا را باید جزو غذاهای خیابانی سنگاپور دانست. غرفههایی که کیک هویچ میفروشند معمولا املت صدف نیز دارند زیرا دستور پخت هر دوی آنها روندی نسبتا مشابه دارد. در این غذا تخم و مرغ و سیبزمینی وجود دارد که مخلوط شدن نشاسته سیبزمینی با تخم مرغ باعث ضخیم شدن آن میشود. به جز آن یک ورژن بدون نشاسته از این غذا نیز طبخ میشود که طرفداران خودش را دارد.
۴) پلوی مرغ سنگاپور (Coconut Rice)
پلوی مرغ یکی از بهترین غذاهای سنگاپور بهحساب میآید. این غذا همراه با سس فلفل قرمز سرو میشود. پلوی مرغ یکی از غذاهای ملی و مخصوص سنگاپور به حساب میآید. یعنی مبداء آن سنگاپور است اما معمولا میتوانید آن را در دیگر کشورهای جنوب شرق آسیا نیز بیابید. جالب است بدانید این غذا زمانی در وعده صبحانه سرو میشده است اما امروز سنگاپوریها در وعدههای شام یا نهار خود پلوی مرغ را نوش جان میکنند. این برنج را با خامه و نارگیل می پزند و همچنین در آن از موادی همچون بادامزمینی، تخم مرغ، خمیر فلفل قرمز و… نیز استفاده میشود.
۵) روجک (Rojak)
این غذا ترکیبی از غذاهای سنگاپوری، مالایی و چینی میباشد که در آن از جوانه لوبیا، تربچه، آناناس، خیار و بادامزمینی استفاده میشود. همه اینها با هم مخلوط میشوند تا یک خمیر خوشمزه برای میگو درست کنند. اگر دوست داشته باشید میتوانید به این ترکیب فلفل قرمز نیز اضافه کنید. جالب است بدانید روجک در لغت بهمعنای ترکیبات جنگلی است که مشخصا علت این نامگذاری وجود انواع میوههایی که نام بردیم در این غذا میباشد. اگه به سنگاپور سفر کردید بهتر است این غذا را در یک رستوران معروف و با کیفیت نوش جان کنید.
غذاهای حلال سنگاپور
برای بسیاری از ایرانیان که سنگاپور یا هر مقصد دیگری را برای جهانگردی انتخاب میکنند؛ وجود غذاهای حلال در رستورانها اهمیت زیادی دارد. این مساله برای سفر به کشوری مانند سنگاپور نگرانکننده نخواهد بود زیرا معمولا در منوی رستورانهای این کشور غذای حلال وجود دارد. پس بدون هیچ نگرانی به رستورانهای سنگاپور بروید و از غذاهای سنتی و خوش طعم این کشور لذت ببرید.
نوشته غذا های سنگاپور که قبل از مرگ باید بخورید اولین بار در پارس توریسم. پدیدار شد.