مازندران یکی استانهای زیبا و پرطرفدار شمال کشور است که بسیار از مردم به خاطر طبیعت زیبایش این استان را بهترین جای شمال برای مسافر ت میدانند. درباره جاهای دیدنی استان مازندران به تفصیل حرف زدهایم. در قسمت آخر این راهنمای سفر میخواهیم شما را با غذاهای محلی و سنتی استان مازندران آشنا کنیم.
غذاهای شمالی از پر طرفدارترین غذاهای محلی ایران هستند. شمالیها در غذاهای محلی خود تنوع فوقالعادهای دارند. جدا از این هر شهر نیز ممکن است برای هر غذایی دستورالعمل خاص خود را داشته باشد برای مثال غذای محلی آمل ممکن است چیز متفاوت از غذای محلی ساری باشد. پارس توریسم در ادامه به معرفی چند غذای ملی استان مازندران خواهد پرداخت. با ما همراه باشید.
باقالا وابیچ
باقالا وابیج یک وعده غذایی کامل و بسیار خوشمزه است. این غذا در واقع همان باقالا پلویی است که در اکثر غذاهای شمالی میبینید. مواد مورد استفاده در این غذا باقلا، شوید خشک، تخممرغ، سیر، کره و روغن، ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین) میباشد. این غذا با برنج شمالی سرو میشود و همراه با آن معمولا ماهی شور و زیتون پرورده میخورند.
خورشت سیر انار
یکی دیگر از غذاهای پر طرفدار مازندران خورشت انار است. انار جز آن دسته از خوراکیها ست که مازنیها از آن استفاده زیادی میکنند. در موسیر، پودر سیر، نمک، انار، سیر، رب انار، مرغ، پیاز، روغن کنجد و زعفران از دیگر موادی است که در این خورشت استفاده می شود. میتوانید به جای مرغ از گوشت بلدرچین نیز استفاده کنید.
اکبر جوجه
اکبر جوجه یک غذای اصیل مازندرانی و از غذاهای معرو ف ایرانی است. این غذا اصالتا به شهر گلوگاه بر میگردد. برای پخت اکبر جوجه بهتر است از جوجه یک ماهه استفاده کنید. مرغ، پیاز، کره، لیمو ترش، زعفران، رب انار، نمک و ادویه از مواد لازم برای تهیه این غذا هستند. شعبههای اکبر جوجه را می توانید در رستورانهای خوب در چالوس و دیگر شهرهای شمالی پیدا کنید.
بورانی بادمجان
بورانی بادمجان یکی از ترکیبهای معجرهآسای مازندرانی است که از ترکیب بادمجان کبابی، ماست پر چرب، پودر موسیر و نمک درست میشود. طرز تهیه بورانی بادمجان شمالی بسیار ساده است و زمان کمی نیز میبرد. این غذا را میتوان بهعنوان کنار سفره همراه با غذا میل کرد. بورانی بادمجان در سوپر مارکتها نیز یافت میشود اما خواص بورانی بادمجانی که در شمال کشور با مواد تازه و طبیعی درست میشود؛ قطعا بسیار بیشتر خواهد بود.
آغوز مسما
یکی دیگر از غذاهای محبوب در مازندران آغوز مسماس است. این غذا با گوشت اردک درست میشود. از مواد دیگری که در آغوز مسما استفاده میشود میتوان به پیاز، دانه انا، رب انار، گردو، زردپوبه، شکر و نمک استفاده کرد. این غذا دارای پروتئین، ویتامین ومواد معدنی بسیار زیاد است.
نوشته غذاهای محلی و سنتی استان مازندران اولین بار در پارس توریسم. پدیدار شد.