استان کرمانشاه از استانهای کرد نشین ایران است که جدا از زیباییهای منحصر به فردش از سنت و فرهنگ مخصوص به خود که اصالتی به درازای تاریخ دارد؛ بهره میبرد درباره کرمانشاه و جاذبههای طبیعی و تاریخیاش به تفصیل سخت گفته شده است. در این یاداشت سعی داریم شما را با غذاهای محلی و فوقالعاده خوشمزه این استان آشنا کنیم. با پارس توریسم تا انتهای این مطلب همراه باشید.
دنده کباب
مگر میتوان به کرمانشاه رفت و دنده کباب مخصوص کرمانشاهیها را امتحان نکرد؟ اگرچه دنده کباب در همه شهرهای ایران پخته می شود اما هر شهر روش خاص خود را برای این کار دارد. دنده کباب کرمانشاهی با کمک موادی چون دنده گوسفند، پیاز، سیر، فلفل سیاه، سماق، رب گوجهفرنگی، روغن زیتون، لیموترش و جعفری ساطوری شده، طبخ شده و با نان یا برنج سرو میشود.
کوکوی پاغازه
کوکو از جمله غذاهایی است که تنوع زیادی دارد. هر شهر کوکوی مخصوص به خود را دارد و کرمانشاه نیز از این قاعده مستثنی نیست. کوکوی پاغازه مخصوص کرمانشاهیهاست. پاغازه از گیاهان بومی کرمانشاه است که خواص دارویی نیز دارد. کوکوی پاغازه شبیه به کوکو سبزی است که به خای سبزیهای معمول از پاغازه در آن استفاده میکنند. این گیاه برای مشکلات گوارشی و ناراحتیهای معده و روده رنج بسیار مفید است. در کوکوی پاغازه از آرد، پیاز، تخممرغ، نمک، زردچوبه، سیر، سبزی پاغازه و روغن استفاده میشود.
والک پلو
والک پلو یکی دیگر از غذاهای کرمانشاهی است که از موادی همچون والک، برنج، روغن زیتون، زبان گوساله، روغن حیوانی، نمک، فلفل و زعفران تهیه میشود. والک یکی دیگر از سبزیجات بومی این منطقه است که خواص دارویی دارد و همچنین به غذا طعم و عطر فوقالعادهای می بخشد.
ونوشک پلو
یکی دیگر از غذاهای بسیار لذیذ کرمانشاهیها ونوشک پلو است. این غذا را که در کرمانشاه بسیار پرطرفدار میباشد؛ با ترکیب موادی همچون برنج، گوشت چرخکرده، ونوشک تازه، پیاز، رب گوجهفرنگی، زعفران، روغن، نمک و زردچوبه تهیه میکنند و از غذاهای سنتی این منطقه محسوب میشود.
خورشت خلال
خورشت خلال یک خورشت سنتی خوشمزه است که در میان مردم کرمانشاه طبخ میشود ولی امروزه همه مردم ایران دستور پخت آن را یاد گرفتهاند و غذای ملی محسوب میشود. خورشت خلال کرمانشاه به قدری معروف است که به هیچعنوان نباید خوردن آن را در سفر به این استان از دست داد. برای پخت این غذا موادی همچون گوشت، زرشک، خلال بادام، رب گوجه فرنگی، کره، پیاز، گلاب، زعفران و چوب دارچین لازم است. همچنین برای طعم بهتر آن و برای کسانی که غذا را ترش دوست دارند استفاده از لیمو عمانی یا پودر آن توصیه میشود.
منبع
نوشته سفره رنگارنگ کرمانشاه اولین بار در پارس توریسم. پدیدار شد.