شهردار منطقه ۱۲ توضیحاتی درباره سرنوشت بازگشایی میدان مشق، بنای معروف به کفش ملی و بنگاه فرد شیشه مطرح کرد.
چمدان: علی محمد سعادتی شهردار منطقه ۱۲ تهران امروز ۲۲ اسفند در بخشی از نشست خبری خود به موضوعات میراثی تهران اشاره کرد و از مرمت دو بنای تاریخی خبر داد.
میدان مشق که چندی پیش شهردار تهران در دیدار با وزیر امور خارجه وعده بازگشایی آن را برای بازدید شهروندان داده بود یکی از مباحثی بود که شهردار منطقه ۱۲ مطرح کرد. سعادتی درباره بازگشایی میدان مشق گفت: تعامل ما با وزارت خارجه خوب بوده و هست اما به دلیل شرایط امنیتی تامین امنیت این محدوده به نهاد دیگری واگذار شد که در حال رایزنی با این نهاد هستیم تا قول و قرارمان با شهروندان را به تحقق نزدیکتر کنیم.
بنگاه فرد شیشه نیز یکی دیگر از مباحثی بود که شهردار ۱۲ به آخرین وضعیت آن اشاره کرد. بنای تاریخی ملی موسوم به «بنگاه فرد شیشه» و «یزدگرد» واقع در میدان شوش روبروی پمپ بنزین که قدمت آن به اواخر قاجار اوایل پهلوی منتسب است در ۱۴ آذر ۹۷ با شماره ۳۲۱۷۰ به صورت اضطراری توسط سازمان میراث فرهنگی ثبت شد تا از تخریب آن جلوگیری شود اما در نیمه شب ۳۰ آذر ماه، نمای اصلی، بخشی از تزئینات، آجرکاری و طبقه دوم بنا در مجاورت خیابان ری توسط مالکان تخریب شد.
سعادتی سه ماه پس از این اتفاق درباره سرنوشت بنای بنگاه فرد شیشه یا یزدگرد گفت: مالک بنگاه فرد شیشه طرح مرمت خود را به شهرداری ارائه کرده و قرار است این بنا مرمت شود.
فیلم و تصاویر | نمای بنگاه فرد شیشه با بیل مکانیکی تخریب شد | ناباوری میراث فرهنگی از تخریب بنای قاجاری ۱۷ روز پس از ثبت اضطراری
بنای ساختمانی معروف به کفش ملی واقع در ضلع شمال غربی میدان قیام که به سال ۱۳۱۲ بر میگردد از دیگر مباحث میراثی مورد اشاره شهردار منطقه ۱۲ در این نشست بود. ۲۳ آبان سال گذشته شهرداری تهران درخصوص خطرناک بودن ملک مشهور به کفش ملی واقع در میدان قیام اعلام وضعیت کرد. اول آذر همان سال نیز میراث فرهنگی اعلام کرد با توجه به ارزش تاریخی ملک مذکور تخریب و نوسازی آن ممنوع است و باید کار مرمت و استحکام بخشی انجام شود.
سعادتی درباره این بنا نیز از توقف فرآیند تخریب کفش ملی خبر داد و گفت: اقدامات لازم به منظور استحکام بنا نیز آغاز شده است.
سعادتی تعامل شهرداری با میراث فرهنگی را حداکثری توصیف کرد و ادامه داد: هرگونه فعالیت فرهنگی در محدودههای مشخص شده در منطقه به سازمان میراث فرهنگی اعلام میشود تا ناظران این سازمان در هر مرحلهای اقدام حضور داشته باشند.
وی با اشاره به ثبت ملی عودلاجان در سال ۸۴ گفت: هیچ پروانهای در محدودههای مشخص شده این محله صادر نمیشود و در سایر محدودهها طی دو مرحله از میراث فرهنگی استعلام میشود. در صورتی که براساس نظر میراث مالک اجازه تخریب و نوسازی داشته باشد مقررات مربوط به آن از سوی میراث اعلام و پس از آن نقشههای تهیه شده به میراث ارسال میشود. مهر میراث پای نقشه بوده و تمامی اقدامات عمرانی در این محلات با نظر میراث انجام میشود.
فیلم | تبدیل خانهای تاریخی به اقامتگاه گردشگران خارجی | این هاستل رونق را به عودلاجان برمیگرداند
وی همچنین درخصوص پروژه سی تیر گفت: این پروژه لحاظ فرهنگی نیمه کاره است چرا که هدف از زیست شبانه صرفا زدن دکه نیست بلکه بهانه ایجاد فضای اندیشه است.
The post سرنوشت بنای قاجاری «فرد شیشه» و ساختمان مشهور به «کفش ملی»/مشکل بازگشایی میدان مشق؛پای یک نهاد دیگر در میان است appeared first on توریسم آنلاین.