ردیف بودجه مقبره الاشعرا تبریز احیا شد

 مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی با اشاره به ضرورت ساماندهی مقبره الاشعرا تبریز به عنوان یکی از نمادهای فرهنگی، ادبی و گردشگری کشور، گفت: ردیف بودجه این اثر تاریخی فرهنگی احیا شد.

ایرنا: محمد محمدپور اظهار کرد: و بر این اساس ردیف مستقل برای اجرای طرح های عمرانی و بنای یادمان این مجموعه فرهنگی فاخر تبریز در بودجه سال ۱۳۹۸ لحاظ شده که از محل اعتبارت ملی تخصیص می یابد.

وی تشریح کرد: ردیف بودجه مقبره الشعرای تبریز چند سال پیش حزف شد اما در موافقت نامه اخیر ۹.۸ میلیارد تومان اعتبار برای آن لحاظ شده است که البته از مقدار تخصیص آن خبر نداریم، ولی تلاش می کنیم تخصیص آن کامل شود زیرا برای اجرای طرح ساماندهی مقبره الاشعرای تبریز در زمان مناسب، به اعتبار کافی نیاز است.

وی گفت: بر اساس تصمیم های اتخاذ شده اخیر، مقرر شده تا طرح ساماندهی مقبره الاشعرا تبریز در ۲ بخش ادامه یابد؛ بخش بنای یادمان توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی آسیب زدایی و تکمیل شود و بخش دیگر طرح پیرامون یادمان مقبره را شهرداری ادامه دهد.

وی با بیان اینکه طرح ساماندهی مقبره الشعرا در سال ۱۳۹۳ به شهرداری تبریز واگذار شد و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی این مجموعه را همراهی می کند، اضافه کرد: شهرداری تبریز نیز برای سال جاری پنج میلیارد تومان اعتبار برای این طرح لحاظ کرده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی ادامه داد: بر اساس اعلام شهرداری تبریز در مجموع از سال ۱۳۹۳ تاکنون ۱۸ تا ۲۰ میلیارد تومان برای اجرای طرح ساماندهی مقبره الاشعرا تبریز هزینه شده است؛ البته بر اساس برآورد سال ۱۳۹۷ مشاور شهرداری برای انجام طرح های عمرانی و تجهیز این مجموعه حدود ۶۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

محمدپور یادآور شد: البته بر اساس برآوردهای سال جاری و مبادله اوراق خزانه برای مجموعه اقدامات عمرانی، تجهیز، آسیب زدایی و تکمیل یادمان مقبره الشعرا ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی با اشاره به اینکه مدیریت اجرای طرح سامان دهی مقبره الاشعرا تبریز به صورت هیات امنایی انجام می شود، گفت: استاندار، معاون عمرانی استانداری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، شهرداری، رییس شورای شهر، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اداره کل اوقاف و امور خیریه و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی و فرمانداری شهرستان تبریز به ریاست استاندار اعضای هیات امنا را تشکیل می دهند.

 تبریز

مقبره الاشعرا از اعتبارات رویداد بین المللی تبریز ۲۰۱۸ بازماند

محمدپور همچنین در پاسخ به این سئوال که چرا به رغم اینکه مقبره الاشعرا به عنوان کانون اول گردشگری آذربایجان شرقی محسوب می شود، از مزایا و اعتبارات رویداد تبریز ۲۰۱۸ بهره مند نشد، اظهار داشت: واقعیت این است که برای طرح ساماندهی مقبره الاشعرا تبریز ۳۰ میلیارد تومان پیشنهاد و در ستاد استانی رویداد تبریز ۲۰۱۸ تصویب شد اما در نهایت این رقم حذف و این مجموعه تاریخی فرهنگی که شهریار شیرین سخن در آن مدفون است، از اعتبارات این رویداد بین المللی محروم شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی همچنین گفت: مقبره الاشعرا اولویت اول گردشگری شمال غرب کشور و آذربایجان شرقی است و حق این بود که توجه بیشتری به این مجموعه فاخر ملی کشور شود و از محل بودجه تبریز ۲۰۱۸ اعتباری به این مجموعه فرهنگی- گردشگری اختصاص یابد.

به گزارش ایرنا، کلان شهر تبریز از سوی سازمان کنفرانس اسلامی به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ انتخاب و ستادهای ملی و استانی در رابطه با این رویداد فرهنگی و گردشگری بین المللی تشکیل شد.

مقبره الاشعرا آرامگاه شهریار شیرین سخن و ۴۰۰ ظاعر و عارف دیگر کشورمان از جمله خاقانی شروانی، اسدی توسی و قطران تبریزی است که در جوار امامزاده سید حمزه در محله قدیمی سرخاب تبریز واقع شده است.

مجموعه فرهنگی تاریخی مقبره الاشعرا که شاعرانی از کشورهای مختلف منطقه از یکهزار سال پیش در آن مدفون شده اند، ابتدا به حضیره الشعرا (مکان اقامت شاعران) شهرت داشت که با دفن آنان به مقبره الاشعرا تغییر نام داد.

نماد مقبره الاشعرا تبریز تلفیقی از هنر معماری سنتی و مدرن است که در بلندای این مجموعه فرهنگی و تاریخی خود نمایی می کند و همه ساله در تعطیلات پذیرای نزدیک یک میلیون گردشگر داخلی و خارجی است.

The post ردیف بودجه مقبره الاشعرا تبریز احیا شد appeared first on توریسم آنلاین.

درباره نویسنده: administrator

ممکن است دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *