در قلب جنگلهای هیرکانی، روستایی در کنار شروین کوه و شهریارکوه جا خوش کرده؛ سنگده که همیشه جای وسوسهکنندهای برای سفر است.
سنگده کجاست؟
سنگده ساری در نزدیکی سه شهر یعنی ساری، تهران و سمنان قرار دارد. فاصله این منطقه تا تهران حدود ۲۰۰ کیلومتر است. اگر میخواهیم از پایتخت راهی این روستا شویم، باید در جاده فیروزکوه به سمت پل سفید حرکت کنیم. پل سفید ۳۰ کیلومتر با پل تاریخی ورسک فاصله دارد. در ابتدای این شهر پمپ بنزینی هست که مسیر انحرافی کنارش ما را به روستای سنگده میرساند. این مسیر ۲۵ کیلومتری جاده جنگلی خیلی زیباییست.
اگر از سمت غرب استان مازندران مثل بابل و قائمشهر بخواهیم به سنگده برویم، باید از قائمشهر وارد جاده فیروزکوه شویم و از انتهای پلسفید وارد مسیر روستای سنگده شویم.
برای آمدن از ساری به سنگده هم همین مسیر را باید برویم، اما از این شهر راه بهتری هم برای رسیدن به سنگده وجود دارد که تنها ۸۰ کیلومتر با آن فاصله دار. باید از ساری به سمت کیاسر حرکت کنیم و وقتی به دوراهی روستای تاکم رسیدیم به سمت سد شهید رجایی و شهر فریم برویم. از سد شهید رجایی یا همان سلیمان تنگه که بگذریم وارد شهر فریم میشویم. در ادامه باید از روستاهای مجی، کلیج کلا، دادکلا و سودکلا بگذریم تا به مقصد برسیم.
راه دسترسی سمنان به سنگده هم جاده کیاسر و شهر فریم است، اما اگر برای سفر، شهمیرزاد را انتخاب کردهایم و در ادامه قصد داریم سنگده مازندران را هم ببینم، راه نزدیکی که جاده زیبایی هم دارد جاشم است.
جاهای دیدنی سنگده مازندران کجاست؟
فاصلهای که جنگلهای هیرکانی بین این روستا و روستاها و شهرهای اطراف انداخته، باعث شده هنوز سنگده دستنخورده باقی بماند. زیبایی مازندران از اواسط جاده فیروزکوه شروع میشود و وقتی از پل ورسک رد میشویم، به اوج خودش میرسد.
روستای سنگده، روستای کوچکیست که قبلا اسمش سیدده بوده. این روستا در بخشی به همین اسم و کنار روستای درزی کلا است. سنگده از توابع بخش دودانگه شهرستان ساریست و کلیه ساکنانش به زبان مازندرانی حرف میزنند. زیبایی این منطقه به جنگلهاییست که از جنوب و شمال، آن را محصور کردهاند.
جنگل راش
اگر قصد یک جنگلنوردی درست و حسابی را داریم، بهترین انتخاب ما جنگل راش در سنگده است. این جنگل که به درختان راش متراکماش معروف است، به جنگل مرسی سی هم معروف است. قد درختهای راش اینجا به ۴۰ متر هم میرسند و این یعنی ممکن است وقتی سرمان را بلند کنیم، گیج برود.
آبشار اوبن
در سفر به این منطقه نباید دیدن آبشار اوبن را از دست بدهیم. آبشار اوبن، مرز بین سمنان و مازندران است و ارتفاعش از سطح آبهای آزاد به حدود ۱۸۰۰ متر میرسد. برای دسترسی به این آبشار که آبش به شیرینرود و بعد به رودخانه تجن میریزد، باید از مسیری جنگلی در جنگل راش عبور کنیم. رسیدن به این آبشار تنها از طریق جاده روستایی و بعد با پیادهروی از بین جنگل ممکن است.
کجا اقامت کنیم؟
پلسفید و سوادکوه هر دو دارای اقامتگاههای بومگردیهای ثبت شده هستند، ضمن اینکه شهمیرزاد و ساری هم زیاد از سنگده دور نیستند و میتوانیم روی رزرو هتل های ساری هم حساب کنیم.
نوشته راهنمای رفتن به سنگده اولین بار در وبلاگ اسنپ تریپ. پدیدار شد.