غذا یکی از اصلیترین بخشهای سفر است. شما گزینههای زیادی برای انتخاب غذا در سفر خواهید داشت مثلا میتوانید لیستی از لاکچریترین و معروفترین رستورانهای هر مقصد را پیدا کنید؛ غذاهای بینالمللی بخورید و از کفیت آن لذت ببرید. همچنین میتوانید در همان رستورانها غذاهای سنتی و محلی را انتخاب کنید و حتی میتوانید خوردن غذاهای خیابانی که بخشی از فرهنگ اکثر کشورهاست را نیز امتحان کنید. یقینا رفتن درمیان مردمی که به کشور یا شهرشان سفر کردهاید به لمس هرچه بیشتر فرهنگشان کمک زیادی میکند. از آنجایی که تور تفلیس یکی از تورهای رایج درمیان ایرانیان است؛ در این مقاله به معرفی غذاهای گرجی و بهطور خاص غذاهای محلی تفلیس خواهیم پرداخت. با پارس توریسم همراه باشید.
قبل از هر چیز دانستن چند نکته درباره غذاهای تفلیس گرجستان ضروری است. اول اینکه غذاهای گرجی معمولا بسیار خوشمزه اما سالم هستند و کمتر از از روش سرخ کردن در آنها استفاده میشود. نکته دوم اینکه معمولا گرجیها بیشتر غذاهایشان نانی است و کمتر از برنج استفاده میکنند. غذاهای سنتی تفلیس هم از دستورهای غذایی کشورهای خاورمیانه و هم از غذاهای اروپایی تاثیر گرفته است. اما این این تاثیر باعث نشده گرجیها سنت خودشان در آشپزی را فراموش کنند. جالب است بدانید در قرن بیستم رستورانهای گرجستان درمیان روسیها از شهرت زیادی برخوردار بودهاند. امروزه هم هنوز لیست غذاهای گرجی در منوی بسیاری از رستورانهای روسیه وجود دارد. وقت آن است که بهسراغ معرفی برخی از غذاهای معروف تفلیس برویم.
لوبیو /Lobio
لوبیو یکی از غذاهای معروف گرجی است که در یک ظرف سفالی همراه با سبزیجان و ترشیجات در کنارش سرو میشود. طرز تهیه لوبیانی گرجستان به اینصورت است که ۴۰۰ گرم لوبیای قرمز خشک شده (یا هر نوع لوبیای دیگر) را دو ساعت خیس میکنند؛ سپس آب لوبیا را عوض کرده و با آب جدید میپزند. سپس گیشنیز را نگینی خورد کرده و با سیر تازه و ادویه مخلوط میکنند؛ پیاز را جدا سرح کرده و سپس همراه با مواد دیگر به لوبیای بدون اب اضاقه میکنند. غذا را آنقدر هم بزنید که یک دست شود. سپس در یک ظرف سفالی بریزید و ۵ دقیقه روی حرارت بگذارید.
خینکالی / Khinkali
خینکالی را میتوان از معروفترین غذاهای محلی تفلیس دانست. این غذا از نظر ظاهری شبیه به پیراشکی خودمان میباشد. این غذا از خمیرهایی درست میشود که درون این خمیرها را با گوشت و ادویه پر میکنند. برای این غذا بیشتر از گوشت گاو و گوشت خوک استفاده میکنند. همچنین در این غذا از سیبزمینی، قارچ و پنیر نیز استفاده میکنند.
چخخبیلی / Chakhokhbili
یکی دیگر از غذاهای محلی تفلیس چخخبیلی است. این غذا نوعی سوپ است که از گوشت گاو، خورشت مرغ و سبزیجات درست میشود. معنی نام این خورشت که تلفظش سخت اما روش پختش آسان؛ از قرقاول گرفته شده است زیرا در قدیم این غذا را از گوشت قرقاول تهیه میکردند. امروزه به جای کوشت قرقاول در این غذا از گوشت مرغ، بوقلمون و ادک نیز استفاده میکنند. چخخبیلی را معمولا با نان سرو میکنند.
چیکن تاباکا / Chicken tabaka
دیگر غذای تفلیس که از غذاهای سنتی گرجستان محسوب میشود؛ چیکن تاباکا است. این غذا نه تنها در گرجستان بلکه در دیگر کشورهای منطقه قفقاز هم از محبوبیت زیادی برخوردار است. همچنین این غذا در اکثر رستورانهای روسیه و اروپای شرقی نیز سرو میشود. دستور پخت این غذای گرجی به این صورت است که ابتدا مرغ را در تابه سرخ میکنند؛ سپس آن را بکوبید و همراه با سیر و سسهای مخصوص میل بفرمایید.
ماهی قزلآلا با رب انار
جالب است بدانید با وجود اینکه کشور گرجستان سواحل زیادی دارد اما مردم زیاد غذای دریایی نمیخورند. یکی از معدود غذاهای ساحلی که طرفداران زیادی در این کشور پیدا کرده؛ ماهی قزلآلا با رب انار میباشد. روش پخت این غذا آسان است. ابتدا ماهی را سرخ کرده و سپس در کنار رب انار سرو کنید.
سخن پایانی
پخت غذاهای زیاد دیگری نیز در گرجستان رواج دارد که مردم گرجستان اعتقاد دارند اکثر این غذاها را باید با نان خورد. شما میتوانید غذاهای محلی تفلیس را در رستورانهای این شهر پیدا کنید و یا خودتان درست کنید ولی فراموش نکنید در طول سفر به گرجستان حتما یک بار غذاهای خیابانی تفلیس را نیز امتحان کنید و از طعم بینظیر این غذاها لذت ببرید.
نوشته در تور تفلیس چه غذاهایی بخوریم؟ اولین بار در پارس توریسم. پدیدار شد.