بسیاری دیگر از کشورهای آسیایمرکزی در روزهای پایانی سال بهدنبال تدارکات جشن نورز ۹۸ خواهند بود زیرا جشن نوروز یک جشن باستانی است که نه تنها در ایران بلکه در دیگر کشورهای آسیای مرکزی نیز جشن گرفته میشود.. در واقع عید نوروز در قدیم، توسط یکی از پادشاهان ایرانی بنیان گذاشته شد و از آن زمان تاکنون مردم ایران و چند کشور دیگر در آسیای مرکزی آن را جشن میگیرند. درواقع نوروز یک فستیوال شاد و زیبا و رنگارنگ است. اولین روز در سال جدید را به جز ایرانیان مردم کشورهایی مانند ترکیه، ازبکستان، قرقزستان، ترکمنستان و… نیز جشن میگیرند.
عید نوروز در ایران بهمعنای روز جدید است. یکی از نامهای عید نوروز در ترکیه “مارت دوکوزو” به معنای نهم مارس میباشد. نوروز را در واقع فارسها به ترکهای معرفی کردند و امروز این جشن به یکی از سنتهای آنها تبدیل شده است.
پارس توریسم سعی دارد به شما نمونههایی از کشورهایی را که نوروز را جشن میگیرند؛ به شما معرفی کند. با ما همراه باشید.
ترکیه
نوروز به نامهای مختلفی در ترکیه شناخته میشود. نوروز سلطان”، “سلطان نوروز” و ” مارت دوکوزو چند نمونه از این نامهاست. مراسم نوروز در ترکیه اهمیت زیادی دارد. آنها یک روز قبل از نوروز خانه تکانی میکنند؛ غذا آماده میکنند؛ نان قندی، کیک اسفناج و شیرینی میپزند؛ روز عید از خواب بیدار میشوند قبل از هرچیز به مردگانشان سر میزنند و سپس تا صبح در کنار آشنایان جشن میگیرند و همه باید در این جشن شرکت کنند. نوروز از نظر ترکها یعنی پایان زمستان و شروع سال جدید.
تور ترکیه در نوروز علاوه بر اینکه جذابیتهای همیشگی را دارد میتواند امکان لمس تشابهات فرهنگی بین ایران و ترکیه را از نزدیک به شما بدهد.
ازبکستان
ازبکستان نیز یکی دیگر از کشورهای آسیای مرکزی است که مردم آن نوروز را جشن میگیرند. اولین روز سال جدید در سمرقند و بخارا جشن گرفته میشود. همانطور که میدانید در سالهای دور سمرقند و بخارا جزو ایران بوده و بههمین دلیل رسوم و سنتهای ایرانیان را به ارث برده است. نوروز نیز یکی از این سنتها است. مراسم نوروز در ازبکستان همراه با نوازندگی و سوارکاری برگزار میشود. همچنین در جشن نوروز دستفروشانی هستند که مردم را سرگرم میکنند. غذای مخصوص عید در ازبکستان نوعی برنج همراه با چای و میوه است.
آذربایجان
در کشور آذربایجان جشن نوروز ۳روز طول میکشد. به جز این ۳روز مردم آذربایجان چهارشنبههای آخر سال را نیز مانند جشن چهارشنبه سوری ایرانیان جشن میگیرند. همچنین آنها رسم دارند آخرین سهشنبه سال را با در دست داشتن غذاهایی مانند حلوا و برنج به دیدار مردگان بروند. از دیگر رسوم مربوط به نوروز در آذربایجان خانه تکانی، تهیه ۷نوع آجیل و.. است. همچنین مردم آذربایجان یک رسم جالب دارند که در آن جوانان در چهارشنبه آخر سال در دل خود یک آرزو میکنند و سپس پشت دیوار همسایه فالگوش میایستند اولین کلمهای که بشنوند تعبیر آرزوی آنهاست.
ترکمنستان
مردم ترکمستان نیز مانند ایرانیان اولین روز سال را نوروز مینامند. از یک هفته قبل از عید خانه تکانی میکنند. غذاها و شیرینیهای مخصوص برای عید درست میکنند.آنها معتقدند اگر سفره شب عیدشان رنگین و پر از غذاهای متفاوت باشد سال پر برکتی خواهند داشت. آنها همچنین یک مراسم سمنو پزان که مخصوص عید است نیز، دارند.
کشورهای زیادی دیگری نیز هستند که نوروز ۹۸ را مانند ایرانیان جشن خواهند گرفت. این کشورها بهترین گزینه برای سفر نوروزی کسانی هستند که دوست دارند فرهنگهای مشترک با فرهنگ ایران را از نزدیک تماشا کنند. اگر شما هم جزو این افراد هستید زودتر مقدمات سفر به یکی از این کشورها را فراهم کنید.
نوشته جشن نوروز در کشورهای آسیای مرکزی اولین بار در پارس توریسم. پدیدار شد.