یکی از بخشهای مهم سفر، اقامتگاهیست که انتخاب و رزرو میکنیم. گاهی ممکن است توقعمان از کیفیت هتل خیلی بالا باشد یا شاید بودجه محدودی برای اقامتمان درنظر گرفته باشیم. پس لازم است قبل از مسافرت و پیش از رزرو هتل، انواع هتل را بشناسیم و تفاوت تعداد ستارههای هتل را بدانیم.
ستارهگذاری هتلها سیستمی بینالمللیست، اما بعضی از کشورها معیارهای خودشان را هم وارد ماجرا میکنند. به همین دلیل ممکن است مفهوم ستارهها در کشور ما، با کشورهای اروپایی، آمریکا یا دیگر کشورهای آسیایی کمی متفاوت باشد. با وجود این تفاوتها، تا حد زیادی میتوانیم براساس تعداد ستارههای هتل، امکانات رفاهی آن را پیشبینی کنیم.
معیار ستارهها براساس امکانات رفاهی و خدماتیست که به مسافران ارائه میشود، مثل رستوران، استخر، چشمانداز و مساحت اتاقها، امکانات اتاق و سوئیتها، خدمات ورزشی مثل اسپا و سونا، برخورد کارکنان و تسلط آنها به چند زبان، اینترنت رایگان و موارد دیگر.
هتل ۵ ستاره
هتلهای ۵ ستاره، اقامتگاههای لوکسی هستند که معمولا در هر جای دنیا که باشند، استاندارد روز جهانی در آنها رعایت شده. همه چیز در این هتلها لوکس و کامل است، از نمای مجلل ساختمان و چشمانداز اتاقها تا خدمات و امکاناتشان. معمولا اتاقها و فضاهای عمومی با آثار هنری ارزشمندی تزیین میشوند. ضمن اینکه، چند فروشگاه و تاکسیسرویس هم در هتل وجود دارد. تعداد اتاقهای هتل لوکس از ۱۰۰ تا بیشتر است.
هتلهای ۵ ستاره، محوطه، لابی و اتاقهای بزرگ و دلبازی دارند. کیفیت جای خواب عالیست، یعنی اندازه تختخواب یا بزرگ است یا معمولی، همچنین کیفیت تشک و تمیزی ملافهها در بهترین حالت ممکن است.
امکانات موجود در اتاق یا سوئیت هم خیلی خوب است. پنجرههای بزرگ و نورگیر، مبلمان لوکس، دستگاه پخشکننده سیدی و دیویدی، سشوار و مینیبار پروپیمان وجود دارد و امکانات دیگری که کموبیش در هتلهای دیگر هم هست، با بالاترین کیفیت دردسترس ماست؛ مثل حوله و لوازم حمام، یخچال، تلفن و تلویزیون.
میرسیم به خورد و خوراک در هتل ۵ ستاره. منوی رستوران و کافیشاپ همیشه متنوع است و غذاها کیفیت بالایی دارند. به سلامت مهمانان توجه میشود و امکانات ورزشی متنوعی در اختیار مهمانان است. باشگاه بدنسازی، استخر، سونا، جکوزی، ماساژ و اسپا حداقل امکانات ورزشی و تفریحی در هتل ۵ ستاره است.
کارکنان هتل معمولا یونیفرمهای شیک بر تن میکنند، در همه موارد آموزش دیدهاند و رفتار بسیار مودبانهای با مهمانان در پیش میگیرند. معمولا کارکنان پذیرش به چند زبان تسلط دارند تا بتوانند خدمات عالی به مهمانان خارجی ارائه کنند. امکان نگهداری از کودک فراهم شده، خدمات خانهداری بینقص است و ترانسفر فرودگاهی برای راحتی مهمانان درنظر گرفته میشود. هزینه اقامت در هتل ۵ ستاره معمولا خیلی بالاست و در دسته هزینه سفر لوکس قرار میگیرد.
هتل ۴ ستاره
هتلهای ۴ ستاره یا درجه یک امکاناتی کمتر از هتلهای ۵ ستاره ارائه میکنند، اما کیفیت آنها از متوسط بسیار بالاتر است. معمولا در این دسته از هتلها، اتاقهای لوکس و دلبازی برای پذیرایی از مهمانان درنظر گرفته میشود، نمای هتل زیباست، لابی شیک و راحت است و فضاهای عمومی بهزیبایی طراحی شدهاند.
تختخوابهای سایز بزرگ یا معمولی، تشکهای باکیفیت و ملافههای زیبا، پنجرههای نورگیر، مینیبار، خدمات خانهداری منظم و امکانات دیگری مثل یخچال، حوله، کمد لباس در اتاق یا سوئیت فراهم میشود.
رستوران و کافیشاپ کیفیت عالی دارد و منوی متنوعی سرو میکند. کارکنان هتل آموزش دیدهاند، به چند زبان میتوانند صحبت کنند و خوشبرخوردند. ضمن اینکه مثل هتل ۵ ستاره، وظیفه حمل چمدان مسافر را دارند. امکانات ورزشی این هتلها معمولا شامل استخر، سونا، ماساژ، سالن بدنسازی و اسپا میشود. هتلهای ۴ ستاره گاهی قیمتی برابر با هتل لوکس دارند و گاهی ارزانترند. در مواردی هم امکانات آنها در حد یک هتل چهارستاره نیست و همین باعث دلخوری میشود.
هتل ۳ ستاره
یک دسته دیگر از انواع هتل، هتلهای ۳ ستاره هستند، هتلهای متوسطی که معمولا قیمت رزرو آنها هم مثل امکاناتشان در حد متوسط است. اما میانرده بودن به معنی امکانات ضعیف نیست. در هتل ۳ ستاره که کامفورت هم نامیده میشود، اتاقها متوسطاند، سیستم تهویه مطبوع برقرار است و کیفیت تختخواب، تشک و ملافهها در حد خوبیست.
خدماتی مثل لباسشویی و خانهداری ارائه میشود، اما ممکن است بدون درخواست ما، در طول اقامتمان نظافت اتاق انجام نشود. در اتاقها، سرویس بهداشتی، حمام، یخچال، وسایل حمام مثل حوله و شامپو و تلفن وجود دارد.
پذیرش ۲۴ ساعته پاسخگوی تلفن است و کارکنان آموزشهای لازم برای پذیرایی از مسافران را دریافت کردهاند. بعضی از هتلهای ۳ ستاره استخر و باشگاه ورزشی دارند.
صبحانه معمولا بهشکل بوفه است و بیشتر هتلهای ۳ ستاره ناهار و شام هم سرو میکنند. مدت سرو وعدههای غذایی از ۲ ساعت کمتر نخواهد بود.
هتل ۲ ستاره
به این نوع هتل که میرسیم، تفاوت ستاره هتلها بیشتر بهچشم میآید. امکانات هتلهای ۲ ستاره لوکس نیست، ولی نظافت و تمیزی درنظر گرفته میشود.
تعداد اتاقهای هتل زیاد نیست. اتاقها متوسط یا کوچک هستند و امکاناتی مثل تلویزیون و تلفن دارند. بعضی از این هتلها رستوران دارند، اما احتمالا در اتاق غذا سرو نمیشود. باتوجه به قیمت مناسب رزرو هتل ۲ ستاره، برای سفرهای اقتصادی میتوانیم روی این دسته از هتلها حساب کنیم. هتل ۲ ستاره، استاندارد هم نامیده میشود.
هتل ۱ ستاره
هتلهای ۱ ستاره، استانداردهایی را رعایت میکنند، ولی سطح و کیفیت امکاناتشان در کمترین حد قرار دارد. معمولا تعداد و مساحت اتاقها کم است و ممکن است نورگیری خیلی خوبی نداشته باشند. در بیشتر هتلهای ۱ ستاره حمام و گاهی سرویس بهداشتی مشترک است.
در این نوع هتلها تعداد کارکنان زیاد نیست و خدمات ضعیفی به مهمانان ارائه میشود. با این همه نباید تصور کرد هتلهای تک ستاره مسافر ندارند. به دلیل ارزان و بهصرفه بودن این دسته از هتلها، آنهایی که بودجه محدودی دارند، میتوانند در این هتلها اقامت کنند. به هتلهای ۱ ستاره، توریست هتل هم گفته میشود.
نوشته انواع هتل ها کدامند و تعداد ستاره های هتل به چه معناست؟ اولین بار در وبلاگ اسنپ تریپ. پدیدار شد.