اشتباهات رایج در هدف گذاری

در این مقاله به برخی از شایع‌ترین اشتباهات افراد در حین هدف گذاری نگاهی می‌اندازیم تا شما این اشتباهات را بشناسید و از ارتکاب به آنها جلوگیری کنید.

آرمان: بزرگترین اشتباه در هدف‌ گذاری برای اکثر ما، این نیست که هدف‌مان خیلی دست نیافتنی‌ است و به آن نمی‌رسیم، بلکه این است که خیلی پیش پا افتاده است و به آن می‌رسیم.

هدف گذاری غیرواقع‌بینانه

وقتی اهداف احتمالی را بررسی می‌کنید، باید تردیدهایتان را کنار بگذارید و رویاهای بزرگی در سر بپرورانید. اما وقتی تصمیم‌تان را درباره هدفی گرفتید، باید اطمینان حاصل کنید که هدف‌تان واقع‌گرایانه است و شما می‌توانید در فرصتی که برای خودتان تعیین کرده‌اید به آن دست یابید.برای مثال اگر هدف‌تان شرکت در مسابقات ماراتن است، خیلی غیرواقع‌بینانه است که در مسابقه ماه آینده ثبت‌نام کنید مگر اینکه قبل از آن چندین ماه تمرین کرده باشید یا اگر هدف‌تان ارتقاء به سِمت مدیرعامل شرکت است، اما تجربه‌ای در این زمینه ندارید؛ این هدفِ واقع‌بینانه‌ای نخواهد بود، حداقل نه برای حالا!

تمرکز روی حیطه‌های خیلی اندک

تصور کنید همین حالا فهرستی از اهداف سال آینده تهیه کرده‌اید. قرار است کاری کنید که ۱۵ درصد افزایش حقوق داشته باشید، درخواست ترفیع شغلی دهید و هر ماه هم یک کتاب درباره مدیریت بخوانید.اگرچه این فهرستی بلندپروازانه و در عین حال دست‌یافتنی است، اما در این میان مشکل بالقوه‌ای هم وجود دارد؛ و آن اینکه این اهداف تنها روی مسیر شغلی تمرکز دارند. در حقیقت سایر بخش‌های زندگی را به طور کامل فراموش کرده‌اید.افراد بسیاری هستند که موقع هدف گذاری، تنها روی کار تمرکز می‌کنند اما باید به‌خاطر داشته باشید که نباید از فعالیت‌های مورد علاقه خود چشم‌پوشی کنید. اهدافی همچون نوشتن کتاب، دنبال کردن یک ورزش به صورت حرفه‌ای یا کار روی باغچه خانگی هم می‌توانند به طرز باورنکردنی برای شادی مهم باشند.پس وقتی اهداف‌تان را تعیین می‌کنید، مطمئن شوید که توازن درستی بین حیطه‌های مختلفِ زندگی‌تان برقرار کرده‌اید. به خاطر داشته باشید که این «توازن» برای هر کسی متفاوت است.سعی کنید بفهمید کدام حیطه‌های زندگی‌تان نیاز به تمرکز بیشتریی دارند.

دست پایین گرفتن زمان تکمیل هدف

چند بار پیش آمده است که وظیفه یا پروژه‌تان بیشتر از آنچه فکر می‌کردید زمان گرفته باشد؟ احتمالا بیشتر از آنچه بتوانید بشمارید! شاید هم همین حرف را برای اهدافی که در گذشته برای خودتان تعیین کرده بودید بگویید.اگر زمان تکمیل هدف را به درستی تخمین نزنید، ممکن است هنگامی که دست‌یابی به اهداف بیش از زمان مورد نظرتان طول بکشد، شدیدا دل‌سرد شوید و در نهایت شکست را بپذیرید.بنابراین وقتی اهداف‌تان را طرح‌ریزی می‌کنید، از برنامه عملیاتی و مراحل برنامه ریزی موفق استفاده کنید. همیشه جایی در جدول زمانی‌تان برای تاخیرها و موانع در نظر بگیرید. اگر زمان بیشتری را در تخمین‌تان در نظر بگیرید، فشار کمتری برای عجله در کار و اتمام آن تا زمانی مشخص، احساس خواهید کرد.

ارزش قائل نشدن برای شکست

فرقی نمی‌کند چقدر سخت کار می‌کنید، به هر حال چند وقت یک بار در مسیر دست‌یابی به اهداف‌تان دچار شکست خواهید شد. همه ما چنین تجربه‌ای داشته‌ایم و اصلا هم جالب نیست!اما شکست‌هایتان همان چیزهایی هستند که در نهایت شخصیت شما را شکل می‌دهند. آنها دربردارنده درس‌هایی هستند که اگر شجاعتِ درس گرفتن از آنها را داشته باشید، می‌توانند زندگی شما را تبدیل به یکی از بهترین‌ها کنند. پس اگر در دست‌یابی به اهداف‌تان شکست خوردید، ناراحت نشوید. فقط از اشتباه‌ها یادداشت بردارید و از این آگاهی برای دست‌یابی به اهداف بعدی استفاده کنید.

تعیین «اهداف دیگران»

شاید بعضی‌ها بخواهند روی اهدافی که تعیین می‌کنید، اثر بگذارند. شاید آنها احساس می‌کنند که بهتر می‌دانند بهترین ها برای شما چیست یا شاید بخواهند شما مسیر مشخصی را در پیش بگیرید اما اهداف‌تان باید مال خودتان باشند نه دیگران. پس مهارت قاطعانه رفتار کردن را بیاموزید و آنچه را خودتان می‌خواهید انجام دهید!

عدم بررسی پیشرفت

دست‌یابی به اهداف زمان‌بر است و گاهی اوقات هم می‌تواند این حس را منتقل کند که پیشرفت چندانی نمی‌کنید.به همین علت باید همه دستاوردهایتان را در دوره‌های زمانی مشخصی ارزیابی کنید. زیرمجموعه‌ای از اهداف کوچک تعیین کنید، موفقت‌هایتان را جشن بگیرید و آنچه را که باید برای حفظ پیشرفت‌تان انجام دهید، تجزیه و تحلیل کنید. مهم نیست حرکت‌تان چقدر آهسته به نظر برسد، شاید واقعا در حال پیشرفت هستید!در ضمن می‌توانید بر اساس آنچه آموخته‌اید، اهداف‌تان را نیز به‌روز‌رسانی بکنید. آیا اولویت‌هایتان تغییر کرده‌اند؟ بنابراین اگر لازم است، آنها را تغییر دهید؛ از این کار نترسید.

تعیین اهداف «منفی»

نوع تفکر شما درباره اهداف، می‌تواند روی چگونگی احساس‌تان و اینکه به آنها می‌رسید یا نه، تاثیر بگذارد.برای مثال، افراد بسیاری هدف «کاهش وزن» را دارند. اما این هدف بار معنایی منفی دارد؛ روی چیزی تمرکز می‌کند که شما نمی‌خواهید، یعنی وزن‌تان. شیوه مثبت برای بازسازی این هدف این است که بگویید «سالم شدن».یا مثال دیگر برای بیان منفی اهداف می‌تواند «دیگر تا دیر وقت سر کار نمی‌مانم» باشد، که روش مثبت برای بیان مجدد این هدف این است: «زمان بیشتری را با خانواده می‌گذرانم.»اهداف منفی جذاب نیستند و این باعث می‌شود تمرکز روی آنها دشوار شود. اهداف منفی را طوری بازسازی کنید که مثبت به نظر برسند. تفاوتی که این روش ایجاد می‌کند، شما را شگفت‌زده خواهد کرد!

تعیین اهداف بیش از اندازه

وقتی شروع به هدف گذاری می‌کنید، ممکن است چیزهای زیادی را ببینید که می‌خواهید به دست آورید. پس شروع به تعیین هدف در تمامی حیطه‌ها می‌کنید.مشکل اینجاست که شما زمان و انرژی ثابتی دارید. اگر سعی کنید در آنِ واحد روی اهداف بسیار متفاوتی تمرکز داشته باشید، قادر نخواهید بود تا توجه لازم را به هر یک از اهداف خود معطوف کنید.به جای این کار، در هنگام تعیین اهداف از قانون «کیفیت، نه کمیت» استفاده کنید. روی اهمیت نسبی هر چیزی که می‌خواهید طی شش تا دوازده ماه آینده به آن دست‌یابید کار کنید و برای تمرکز بر آنها، بیش از سه هدف انتخاب نکنید.به خاطر داشته باشید که موفقیت حرکت شما به سوی هر هدف، به تمرکزی وابسته است که در آنِ واحد روی چند چیز معطوف داشته‌اید. اگر تعداد اهدافی را که روی آن کار می‌کنید، محدود نمایید، زمان و انرژی مورد نیاز خود را برای انجام درست کارها، به‌دست خواهید آورد.

The post اشتباهات رایج در هدف گذاری appeared first on توریسم آنلاین.

درباره نویسنده: administrator

ممکن است دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *