میراث فرهنگی را از بازیِ میدان مشق بیرون انداختند؟

شهرداری و وزارت امور خارجه در شلوغی‌ کارهای وزارتخانه شدن «میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری» تصمیم گرفتند تا درباره‌ی برخی ساختمان‌های میدان مشق که در اختیار وزارت امور خارجه و شهرداری تهران است، برنامه‌ریزی کنند و حتی کاربری‌های جدید به آن بدهند، اما بدون حضور وزیرِ متولی این محوطه‌ی تاریخی!

ایسنا: در گیرودار وزارتخانه شدن و سر شلوغی‌های مدیران میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، فضاهای میدان مشق بین وزارت امورخارجه و شهرداری تهران در حال رد و بدل شدن است، فضاهایی که بر اساس مصوبه سال ۱۳۸۴ درباره‌ی میدان مشق، باید به عنوان محوطه‌ای تاریخی به مجموعه‌ی موزه‌های ملی در تهران و در این محور فرهنگی تاریخی اضافه شود ‌اما به نظر می‌رسد اصل را فراموش کرده‌اند و به فرع چسبیده‌اند.

اما حرف‌ها و قول وقرارهای جدیدِ مطرح شده بین ظریف و حناچی درحالی که رأس اصلی این مجموعه یعنی میراث فرهنگی را برای صحبت درباره‌ی میدان مشق فراموش کرده‌اند، چیز دیگری می‌گوید.

در تفاهم‌نامه‌ای که ظهر چهارشنبه ۲۷ شهریور در راستای توسعه مناسبات با وزارت امور خارجه، بین پیروز حناچی – شهردار تهران – و محمدجواد ظریف – وزیر امور خارجه – در ساختمان این وزارتخانه امضا شده و سایت شهرداری خبرِ آن را منتشر کرده، حرف‌های جدیدی وجود دارد.

در این خبر آمده است: «در قالب این تفاهم نامه قرار شد شهرداری تهران اقدامات مربوط به واگذاری ساختمانی از املاک شهرداری به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در محدوده میدان مشق به وزارت خارجه را پیگیری کند. ضمن اینکه تکمیل احداث و مدیریت ساختمان خدماتی در زمین متعلق به وزارت امور خارجه براساس طرح مورد توافق، از دیگر مفاد این تفاهم نامه است.

همچنین، پیگیری اقدامات مربوط به احداث و بهره‌برداری ساختمانی با کاربری فرهنگی در زمین متعلق به وزارت امور خارجه موسوم به “خانه دیپلمات” و زمین شرقی آن، از دیگر موضوعات مورد پیگیری از سوی شهرداری تهران است.

طبق این تفاهم نامه وزارت امور خارجه نیز موضوعاتی مانند خارج کردن بخش‌های اداری و سازمانی وزارت امور خارجه از ساختمان شماره یک به غیر از دفتر وزیر، تخریب ساختمان های شماره ۲ و ۱۰ در صورت امکان نقل و انتقال به ساختمان های جدید و تبدیل بخشی از زیرزمین ساختمان شماره ۹ به موزه اشیاء وزارت امور خارجه را پیگیری خواهد کرد.

چنانچه وزارت امور خارجه پس از تهاتر دیون به شهرداری تهران بدهکار شود مقرر شد از ساختمان های موجود در سایر بخش های شهر به شهرداری تهران واگذار کند.»

از ابهام‌های موجود در این خبر مانند «تخریب»؟ ساختمان‌های شماره ۲ و ۱۰ محوطه و ایجاد «موزه اشیای وزارت امور خارجه» به جای تبدیل کل محوطه به موزه‌ای گسترده در کل شهر که بگذریم، اما هنوز یک بحث باقی می‌ماند، «مصوبه سال ۱۳۸۲ قبل هیات دولت برای میدان مشق»!

هر چند در طول چند سال گذشته متولیان میراث فرهنگی از رئیس گرفته تا معاونان آن به طور دائم قول پیگیری برای محقق شدن مصوبه‌ی ۱۶ سالِ گذشته‌ی هیات دولت را می‌دادند و حتی ظریف نیز چند سال گذشته در آئین افتتاحیه‌ی نوروزگاه در کاخ گلستان، در پاسخ به پرسش خبرنگاران برای واگذاری دفترِ این وزیر به میراث فرهنگی – با هدف ایجاد بزرگترین محوطه‌ی موزه‌ای – به لبخند همیشگی‌اش اکتفا کرد.

اما هیچ‌گاه خبرِ قطعی از سوی میراث فرهنگی مبنی بر پیگیری حقوقی برای به واقعیت پیوستن این مصوبه منتشر نشد، تا امروز که به نظر می‌رسد شهرداری تهران به واسطه‌ی هزینه‌کردهایش برای میدان مشق در پروژه‌های عمرانی مختلف، تصمیم دارد مصوبه‌ی هیات دولت را نادیده بگیرد و متولی اصلی این مرکز تاریخی فرهنگی را فراموش کنند!

از سوی دیگر با حمله‌ی تروریستی داعش به ساختمان مجلس شورای اسلامی و حرم امام خمینی (ره) در سال ۱۳۹۶، تمهیدات جدیدی برای میدان مشق به واسطه ی قرارگیری دفتر وزارت امور خارجه اندیشیده شد، تدبیری که باز بودن این محوطه تا ساعت ۲۴ را به تعطیلی بعد از ساعت کار و روزهای تعطیل و پس از مدتی نیز به باز بودن میدان تا ساعت ۱۰ شب رساند.

و حالا با جلسه‌ای که سه روز قبل در دفتر ظریف در میدان مشق برگزار شد، به نظر می‌رسد این دو دستگاه تصمیم دارند، مصوبه‌ی میدان مشق را به نفع خودشان اجرائی کنند.

خبرنگار ایسنا تا لحظه مخابره این گزارش تلاش کرد در تماس با معاون میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اطلاعش از این جلسه و اقداماتی که تا کنون برای پس گرفتن میدان مشق انجام شده را جویا شود، اما موفق نشد.

The post میراث فرهنگی را از بازیِ میدان مشق بیرون انداختند؟ appeared first on توریسم آنلاین.

درباره نویسنده: administrator

ممکن است دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *